De Seksrabbijn des Vaderlands

Beeld thinkstock

Het is mij een eer u te berichten dat de Volkskrant, na intensief overleg met de redactie, inclusief de fotoredactie, heeft besloten mij te benoemen tot Seksrabbijn des Vaderlands. Er rust een verantwoordelijkheid op mijn schouders.

Ethisch Libertinisme, zo kan het programma van de seksrabbijn worden samengevat. Hij ziet het als zijn taak integratie door middel van genot te bevorderen. Seks tussen geradicaliseerde moslims en aanhangers van de PVV, tussen vegetariërs en carnivoren, tussen antisemieten en Joden, tussen atheïsten en gereformeerden, tussen uitgeprocedeerde asielzoekers en burgers die vinden dat Europa de grenzen moet sluiten, zal worden aangemoedigd en waar nodig worden begeleid. Maar ook zal seks tussen bijvoorbeeld mannen die het minimumloon verdienen en vrouwen die twee ton of meer mee naar huis nemen worden bevorderd. Waar armoedebestrijding een neveneffect wordt van de seksualiteit kunnen we met recht zeggen dat genot en moraal hand in hand gaan.

Wat zijn de Twee Gouden Regels van het Ethisch Libertinisme? Altijd eerst vragen 'mag ik u pijn doen?' en pas als de ander volmondig 'ja' heeft gezegd, beginnen met pijnigen. In alle andere gevallen moet u afzien van het pijnigen. De ander dient wel meerderjarig, niet dronken en min of meer bij zijn volle verstand te zijn, maar dat spreekt vanzelf. De tweede gouden regel is een variant op de eerste. Altijd eerst vragen 'mag ik met u spelen?' en pas als de ander 'ja' heeft gezegd beginnen met spelen.

In de herfst van dit jaar, zo rond de tijd dat het Oktoberfest in München losbrandt, zal de Seksrabbijn samen met de Dichter, de Denker, de Fotograaf, de Architect en wat je verder nog meer des Vaderlands hebt, de Ethische Orgie organiseren. Mannen in lederhose, vrouwen in dirndl of omgekeerd, verder is alles mogelijk, mits de Twee Gouden Regels van het Ethisch Libertinisme worden gehanteerd.

Maar de seksrabbijn doet meer. Misschien zijn er lezers van de Volkskrant die denken: ik zou het wel leuk vinden als de seksrabbijn eens langskomt om te kijken hoe ik met mijn partner neuk.

Dan komt de seksrabbijn naar u toe, hij gaat met zijn opschrijfboekje in een hoek van de kamer zitten, af en toe roept hij iets wat op een aanmoediging lijkt en na afloopt applaudisseert hij.

Hij weet dat de menselijke seksualiteit veel aanmoediging nodig heeft.

seksrabbijn@volkskrant.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden