ColumnAaf Brandt Corstius

De positiefste column die er ooit over iemand geschreven is gaat over Caroline Tensen

null Beeld

Er is altijd veel te doen om AD-tv-columnist Angela de Jong, wat bijzonder is voor een tv-columnist, want die mensen tikken hun stukjes in de nachtelijke uren en staan nooit in de spotlights.

Maar Angela de Jong is echt een ding, vooral omdat ze soms een ster afkraakt, en die ster gaat er dan met andere sterren over klagen in een groepsgesprek in een talkshow.

Maar nu heb ik ontdekt dat er wel degelijk een onderwerp is waar Angela de Jong compleet warm voor loopt, en dat is Caroline Tensen. Die zag ik niet aankomen, en dat is het talent van een columnist: dat ze meningen hebben die je niet ziet aankomen.

Caroline Tensen behoorde voor mij tot het tv-meubilair waar ook mensen als Loretta Schrijver of Rick Nieman toe behoren, en niet tot het type tv-persoonlijkheid waar je compleet lyrisch of juist woedend over kunt zijn, zoals Maxim Hartman of Britt Dekker.

Caroline Tensen kwam, tot ik die column van Angela de Jong las, op mij over als volstrekt neutraal terrein.

Dat zag ik dus verkeerd. ‘Het beste medianieuws van afgelopen week’, schrijft De Jong in een column met de titel Caroline, ‘was zonder twijfel dat Caroline Tensen een contract heeft getekend bij RTL4. Nu gaat het me niet om RTL, het had van mijn part’ – van mijn part, ik hoor het Angela zeggen – ‘ook Talpa mogen zijn. Het goede nieuws zit ’m erin’ – zit ’m erin, ik hoor het Angela ook zeggen – ‘dat ze een rits programma's gaat maken voor de zender en eindelijk weer veelvuldig in beeld komt.’

Caroline Tensen was volgens Angela bij de NPO ‘om onbegrijpelijke redenen onzichtbaar geworden’. Daar snapte Angela ‘helemaal niks’ van. ‘Wie daaraan twijfelt zou de aflevering van Chantal blijft slapen in Carolines stacaravan in Zandvoort eens terug moeten kijken.’

Oké, die komt op de to-dolijst, maar eerst lezen wat Angela nog meer van Caroline vindt. ‘Zij is als geen ander in staat om de connectie te maken met de kijker.’ ‘Ze brengt een bak levenservaring en nuchter verstand mee.’ ‘Ze straalt uit dat je met haar een goed gesprek kunt hebben boven een kop koffie maar ook een gezellige avond in de kroeg.’ ‘Ze is prettig om naar te kijken zonder saai te zijn, want er sprankelt altijd iets ondeugends in haar ogen.’ Uitsmijter: ‘Authentiek, dat is het woord hier.’

Dit is niet zomaar een positieve column, dit is de positiefste column die er ooit over iemand geschreven is. Angela eindigt met de mededeling dat ze dolblij is dat Caroline het oude programma Het spijt me nieuw leven gaat inblazen.

Als je zó blij bent dat Caroline Tensen op RTL het bosje-bloemen-en-aanbellen-format nieuw leven gaat inblazen – dan is het met de tv toch wel erg treurig gesteld.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden