ColumnAaf Brandt Corstius

De nieuwe koninklijke baby zal Archibald gaan heten, mark my words

null Beeld
Beeld
Aaf Brandt Corstius

Misschien is de naam vandaag bekend, misschien ook niet, maar het AD hield er gisteren alvast een poll over. ‘Harry en Meghan noemen hun zoon’, luidde de invuloefening, en dan kwam er een lijstje met daarop de namen Spencer, James, Arthur, Philip, Alexander, en ‘een andere naam’.

Spencer was op dat moment de favoriet bij de bookmakers, want dat is de meisjesnaam van Lady Di.

In afwezigheid van een naam werd de baby steeds Baby Sussex genoemd, en Sussex is trouwens ook best een goeie naam voor een moderne beroemde baby. Plaatsnamen en windrichtingen zijn onder celebrities erg in zwang als babynamen – North, Madison, Brooklyn, Paris. Dan kan Sussex ook best.

Maar mijn vermoeden is dat Harry en Meghan al die polls en bookmakers afgaan, en dan alle namen die die polls en bookmakers hebben bedacht van hun lijst afkruisen, en vervolgens de enige naam op aarde kiezen die anderen nog niet voor hun baby bedacht hebben. En dat is Archibald. Archibald zal het worden, mark my words, maar goed, misschien is het al bekend als u het leest, maar dan heb ik het dus gisteren al voorspeld.

Het is overigens opvallend hoe creatief de media blijven nadat die baby er is. Eerst hebben ze al maanden kunnen speculeren over het geslacht, de kleuren van de babykamer en of er veganistische verf gebruikt wordt op de muurtjes, over de kwestie thuis bevallen of in een chique ziekenhuis, en nu trekken ze weer een heel nieuw blik open aan feiten, ideeën, toekomstconcepten en mogelijke scenario’s voor als bepaalde dode mensen nog in leven zouden zijn en bij de baby op bezoek zouden gaan.

Zo wist de ex-butler van Diana – altijd de ex-butler interviewen! – zeker dat Diana zich als een echte omakloek over de baby zou hebben ontfermd, en dat Doria, de moeder van Meghan, er niet meer tussen had kunnen komen. The Daily Mail, die dat verhaal wist op te tekenen, meldde ook dat de Prins Zonder Naam de enige figuur op aarde is die én de koning van Engeland én de president van Amerika zou kunnen worden. Belastend, als je pas een halve dag leeft en je toekomstige burnout al zo voor je wordt uitgestippeld.

The Sun besloot gewoon lekker ouderwets een fotoreportage te wijden aan The Portland Hospital, het ziekenhuis waar Meghan zou zijn bevallen, een plek waar in de kamers koelers met daarin niet één, maar twee flessen champagne klaarstaan en waar op elk strak opgemaakt bed een pandabeerknuffel klaarzit.

Die pandabeerknuffel: die moeten de tabloids de komende dagen te pakken krijgen. Die weet écht alles.

For the English version of this article, click here

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden