Cohen pleit voor ‘pooierverbod’

AMSTERDAM Burgemeester Cohen van Amsterdam pleit voor een ‘pooierverbod’. De opheffing zeven jaar geleden van het bordeelverbod heeft volgens hem niet het gewenste resultaat gebracht....

Cohen deed zijn pleidooi voor strengere wetgeving bij de presentatie van de grote ‘schoonkoopactie’ op de Wallen. Woningcorporatie Het Oosten koopt alle achttien sekspanden (51 ramen) van Charles Geerts voor 25 miljoen euro en verbouwt de panden tot woningen, winkels, galerieën of hoogwaardige horeca.

Zoals de Volkskrant al eerder meldde, stelt de gemeente Amsterdam zich garant voor eventueel exploitatieverlies van de nieuwe eigenaar. De maximale vergoeding voor deze zogenoemde planschade bedraagt 15 miljoen euro.

Seksondernemer Geerts heeft zich verplicht de 25 miljoen niet op de Wallen te investeren of in andere branches die gevoelig liggen, zoals coffeeshops en speelhallen. Het aantal ramen op de Wallen daalt nu van 384 tot 333. De bedoeling is meer prostitutieplekken te sluiten, ook aan de Ruysdaelkade in stadsdeel Oud-Zuid.

Cohen onderstreept dat het geenszins de bedoeling is de raamprostitutie geheel van de Wallen te verwijderen. Hem gaat het om de bestrijding van exploitanten die met crimineel geld vaste voet proberen te krijgen in de bovenwereld.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden