Chef-koks wachten Michelinsterren gespannen af

In aanwezigheid van honderd prominente chef-koks worden maandag in Maastricht de Michelinsterren voor Nederland bekendgemaakt. Dat gebeurt na jaren weer tijdens een officiële presentatie, die plaatsvindt in de Hotel Management School Maastricht.

De Nederlandse chefs met een driesterrenrestaurant, Jonnie Boer van De Librije in Zwolle (links) en Sergio Herman van Oud-Sluis in Sluis, ontvingen in oktober samen de Grand Prestige Award van GaultMillau.Beeld anp

Naast de bestaande driesterrenrestaurants De Librije van chef-kok Jonnie Boer en Oud Sluis van chef-kok Sergio Herman wordt al enige tijd uitgezien naar een derde Nederlandse restaurant met drie sterren. Vorig jaar nog zei hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin dat Nederland wel klaar is voor een derde driesterrenrestaurant, maar wanneer die derde ster valt, kon hij niet zeggen. De kwaliteit van de keukens zou nog niet constant zijn.

Nederland telt 122 sterren: 84 restaurants met één ster, 16 met twee sterren en twee met drie sterren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden