Bietensalade met spek, walnoten en rucola

Loethe Olthuis


Ingrediënten


Voor 4 personen
450 g rauwe bietjes van gelijke grootte
50 g grofgehakte walnoten, licht geroosterd
100 g biologisch ontbijtspek of bacon, in repen
2 eetl. olijfolie
3 eetl. walnootolie
1 eetl. grove mosterd
2 eetl. balsamico-azijn
1 eetl. vloeibare honing
1 eetl. kappertjes, fijngehakt
zout, versgemalen peper
25 g rucola


Voorbereiding (ca. 8 minuten + 1 uur oventijd):

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verpak de bietjes losjes in aluminiumfolie en bak ze in het midden van de oven in ruim een uur net gaar. Verwijder het folie en laat de bietjes iets afkoelen.
  2. Bak intussen het spek knapperig en bruin en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Klop een dressing van de olie, azijn, mosterd, honing en kappertjes en maak op smaak af met zout en peper.

Bereiding (ca. 8 minuten) :

  1. Verwijder de steelaanzet, schil de bietjes en snijd of schaaf ze in dunne plakjes. Meng de dressing door de lauwwarme bietenplakken en bestrooi de salade met walnoten, spek en rucola.


Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden