Bietensalade met spek, walnoten en rucola
Ingrediënten
Voor 4 personen
450 g rauwe bietjes van gelijke grootte
50 g grofgehakte walnoten, licht geroosterd
100 g biologisch ontbijtspek of bacon, in repen
2 eetl. olijfolie
3 eetl. walnootolie
1 eetl. grove mosterd
2 eetl. balsamico-azijn
1 eetl. vloeibare honing
1 eetl. kappertjes, fijngehakt
zout, versgemalen peper
25 g rucola
Voorbereiding (ca. 8 minuten + 1 uur oventijd):
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verpak de bietjes losjes in aluminiumfolie en bak ze in het midden van de oven in ruim een uur net gaar. Verwijder het folie en laat de bietjes iets afkoelen.
- Bak intussen het spek knapperig en bruin en laat uitlekken op keukenpapier.
- Klop een dressing van de olie, azijn, mosterd, honing en kappertjes en maak op smaak af met zout en peper.
Bereiding (ca. 8 minuten) :
- Verwijder de steelaanzet, schil de bietjes en snijd of schaaf ze in dunne plakjes. Meng de dressing door de lauwwarme bietenplakken en bestrooi de salade met walnoten, spek en rucola.