Dit ben ikFelix Peer (8)

‘Arme kinderen kan ik van mijn zakgeld geven’

Elke week een portret van een kind in zijn of haar slaapkamer. Vandaag: Felix Peer (8).

Felix Peer Beeld Adriaan van der ploeg
Felix PeerBeeld Adriaan van der ploeg

Met wie woon je?

Met mezelf en mijn moeder Carola (43) in Arnhem. Ik heb een halfzus Luz (13), maar die woont bij haar oom en tante in Amsterdam. Ze blijft wel vaak bij ons logeren.

Op welke school zit je?

Op de Jan Ligthartschool. Ik ga na de zomer naar groep 5. Het leukste aan de Jan Ligthartschool is om boeken te lezen. Mijn favoriete boek is De waanzinnige boomhut. Het stomste aan school is dat je geen boeken mag lezen met plaatjes erop. Ook kleuters mogen dat nooit. Ze zeggen dat je daarvan niets leert.

Wanneer heb je voor het laatst heel hard gelachen?

Ik moest laatst heel hard lachen om mijn moeder die Mario Kart speelde. Ze werd de hele tijd laatste. Een keertje had ze eindelijk een andere speler ingehaald, maar op het laatste moment stond ze toch weer laatste.

Wat vind je leuk aan je moeder?

Alles. Dat ze eten voor me kookt en dat ze haar liefde met me deelt. Het leukste vind ik om samen te stoeien. Ik win altijd. Bijna altijd.

Wat wil je later worden?

Een musicalster. Ik wil dan alleen dansen maar niet zingen. Ik vind zingen alleen leuk als ik alleen met mijn moeder ben. Zingen is niet leuk als je voor duizend mensen staat. Het lukt misschien wel om voor vijfhonderd mensen te zingen.

Waar zou je graag naartoe op vakantie willen gaan?

Naar Cuba en Gambia, want daar zijn arme kinderen en die kan ik dan een beetje van mijn zakgeld geven. Een vriendin van mama gaat ook altijd naar Gambia om daar scholen en waterputten te bouwen. Een vriend van mama rent in de Nijmeegse vierdaagse om geld op te halen voor Gambia. Ik heb gevraagd of ik een keer met ze mee mag naar Gambia. Ik weet alleen niet zeker of ik een waterput kan bouwen. Je hebt een rond dak, vier palen, stenen, een emmer en een diepe kuil nodig.

Heb je ook een beste vriend of vriendin?

Ik heb er van beiden een. Mijn beste vriend heet Floris en mijn beste vriendin heet Sara. Floris ken ik al vijf jaar en Sara ken ik nu al zeven jaar, want mijn mama is vriendinnen met haar mama.

Ben je verliefd?

Ja, op mijn beste vriendin, Sara. We zijn nu al bijna vier jaar samen. Ik wist eerst nog niet zeker of ik verliefd was, maar ik had Sara toch maar gewoon verkering gevraagd. Ik had twee ringen en ik heb haar de mooiste gegeven. Nu ben ik denk ik wel verliefd.

Hoe ziet je leven er over tien jaar uit?

Ik woon dan alleen. Ik moet dan geld sparen voor een zwembad. Mijn vriendjes en vriendinnetjes mogen op bezoek komen en we kunnen dan bij mij thuis zwemmen. Mama mag dan ook op bezoek en dan kunnen we samen Mario Kart spelen. Ze moet wel eerst oefenen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden