Abrikozen-appelsoep met prosecco

Loethe Olthuis


Ingrediënten


Voor 4 personen
2 Elstar-appels
2 eetl. citroensap
8 voorgewelde abrikozen, gehalveerd
2 dl prosecco
1 envelopje saffraandraadjes
5-6 eetl. witte basterdsuiker
2 theel. aardappelmeel
blaadjes van 2 takjes citroenmelisse of munt
eventueel (mango)sorbetijs
½ vanillestokje, in de lengte gehalveerd


Voorbereiding (15 minuten; kan ¿ dag van tevoren):
1. Schil de appels en snijd elke appel in 16 mooie parten (zonder klokhuis). Meng het citroensap erdoor.
2. Breng de prosecco, 2 dl water, saffraan, vanille en 5-6 eetl. basterdsuiker (afhankelijk van de zoetheid van de prosecco) zachtjes aan de kook. Leg de vruchten erin en pocheer ze met het deksel op de pan 5 minuten tot de appel zacht is.
3. Schep de vruchten voorzichtig uit de pan en laat ze uitlekken, vang het lekvocht op en schenk het bij het kookvocht. Verwijder het vanillestokje en laat de vruchten in een mooie glazen schaal glijden.
4. Breng het kookvocht zachtjes aan de kook. Roer het aardappelmeel los met een scheutje water. Schenk het aardappelmeelmengsel al roerend in de pan en blijf roeren tot het vocht licht is gebonden. Giet het bij de vruchten en laat de `vruchtensoep' in de koelkast door en door koud worden.

Bereiding (5 minuten):
5. Roer vlak voor het serveren de kruidenblaadjes door de soep. Zet de schaal op tafel en schep (met een meloenbolletjeslepel) eventueel een paar minibolletjes sorbetijs in glazen of coupes. Laat iedereen er zelf soep bij doen.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden