Aardappelsalade met jamón serrano en rucola


Ingrediënten


Voor 4 personen
400 g vastkokende aardappels (Nicola's)
zout
2 handjes rucola
sherryazijn of wijnazijn, geen balsamico
8 iets dikkere plakken jamón serrano (Spaanse rauwe ham)
olijfolie


Bereiding (ca. 30 minuten):
1. Kook de aardappels in de schil gaar. Pel ze zodra je ze kunt aanpakken. Laat afkoelen tot lauw.
2. Snij de aardappels in plakken en bestrooi ze met zout.
3. Bouw iets moois op de borden met de aardappels en rucola. Sprenkel druppels azijn, niet meer. Leg de ham erop of ernaast en schenk gul olijfolie.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.