Aantal vrouwen in top bedrijfsleven stijgt snel, maar blijft zeer laag

De lange mars van vrouwen naar de top van het bedrijfsleven begint enige vaart te krijgen. Het aantal vrouwelijke commissarissen bij beursgenoteerde bedrijven is het afgelopen jaar zo snel opgelopen, dat het tijdig halen van streefcijfers zelfs in zicht komt. Het aantal vrouwen in de raden van bestuur blijft met nauwelijks één op de twintig echter zeer laag.

Gerdi Verbeet, voorzitter van de Commissie Monitoring Talent naar de Top en oud-voorzitter van de Tweede kamer, praat met een andere topvrouw tijdens een bijeenkomst in de Tweede Kamer in juni van dit jaar.Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Dat blijkt uit de jaarlijkse Dutch Female Board Index, die vandaag verschijnt. Volgens onderzoeker en hoogleraar corporate governance (Universiteit Tilburg) Mijntje Lückerath is na zeven jaar ploeteren nu duidelijk vooruitgang te zien. Voor het eerst heeft meer dan de helft van de 85 in Amsterdam genoteerde Nederlandse nv's ten minste één vrouwelijke commissaris of bestuurder. Het aantal ouderwets mannelijke bolwerken met nul vrouwen in de top zakte van 43 naar 32. Ruim eenderde (24 van de 69 ) van de nieuw benoemde commissarissen was het afgelopen jaar vrouw. Als dat zo doorgaat, wordt het Europese quotum van minimaal vier op de tien vrouwelijke commissarissen over vijf jaar gehaald. DE Master Blenders, DSM, Unilever en Wessanen voldoen nu al aan de Brusselse norm, die in 2020 gehaald moet zijn.

Voorwaarde om innovatiever te worden
In Nederland werd dit jaar een 'wettelijk streefcijfer' ingevoerd: in 2016 moet minimaal 30 procent van de raden van bestuur en raden van commissarissen vrouw zijn. Wordt dat niet gehaald, dan moeten bedrijven in het jaarverslag uitleggen hoe dat komt en hoe ze denken het beter te gaan doen. Volgens Lückerath is de vrouwelijke vooruitgang niet alleen daaraan te danken. 'Het heeft zeker bijgedragen, maar diversiteit wordt door bedrijven inmiddels echt gezien als belangrijke voorwaarde om meer concurrerend en innovatiever te worden. Omdat je niet vastgeroest raakt in steeds dezelfde ideeën van steeds dezelfde mensen. Ik denk dat de stap zonder streefcijfer ook wel was gemaakt, alleen minder groot.'

Lückerath stelt dat ook de maatschappelijke roep om beter toezicht een rol speelt. 'Meer diversiteit helpt voor onafhankelijk toezicht, met eerlijke en transparante besluitvorming.' Vrouwelijke commissarissen zijn met 55 gemiddeld acht jaar jonger dan hun mannelijke collega's en hebben vaker een andere achtergrond dan de klassieke commissaris uit het bedrijfsleven. Daarnaast leiden meer vrouwen in de top eerder tot vrouwelijke benoemingen, een effect dat zichzelf de komende jaren verder zou moeten versterken.

Vandaag in de Volkskrant: 'Meer vrouwen in de top vraagt om een pijplijn die goed gevuld raakt'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden