445 dollar: de losprijs uit de hel voor drie kinderen

Aan het eind van zijn bezoek aan een kinderbordeel in Phnom Penh kreeg de Italiaan Marco Scarpati de rekening: 445 dollar....

JAN VAN DER PUTTEN

Scarpati, een advocaat uit Reggio Emilia, is medewerker van een bona fide Italiaanse adoptie-organisatie. Op zijn rondreizen door Thailand en Cambodja, mondiale centra van de kinderprostitutie, besloot hij samen met een Franse organisatie een tehuis op te richten voor voormalige kinderhoertjes. Zijn organisatie hield een inzameling en eind april vloog hij hij naar Phnom Penh met geld voor de inrichting van het opvangcentrum.

Scarpati heeft zijn hallucinerende ervaringen verteld aan de krant La Repubblica. In het tehuis maakt hij kennis met de eerste geredde meisjes. De jongste is vijf. Gevonden in een straathoek, bloot, bloedend, praktisch stuk gemaakt. Hij hoort dat in de buurt een kinderbordeel is en gaat er op af. Voor 20 dollar mag je 24 uur lang met het meisje alles doen wat je wil, behalve doodmaken.

De meisjes zijn bijna allemaal door hun ouders verkocht. Die kosten moeten ze hun baas terugbetalen. Zo blijven ze van hem afhankelijk totdat ze verlept zijn. Scarpati zegt tegen de Chinese eigenaar dat hij er een paar wil kopen. De onderhandelingen beginnen. De man zet hoog in, 600 dollar, want vooral de mooie dertienjarige heeft hem veel geld gekost, zegt hij. Hij vertrekt geen spier als hij hoort dat Scarpati andere bedoelingen met de meisjes heeft dan de gebruikelijke.

De kinderen gaan met hem mee. In de taxi begint de oudste hem te betasten. Hij houdt haar af en zegt dat hij hen voor iets anders heeft meegenomen. 'Voor wat dan?' vraagt het kind angstig. Wat later is een van de kinderen touwtje aan het springen in het tehuis. En weer wat later zit Scarpati in het vliegtuig naar huis, samen met wie weet hoeveel tevreden sekstoeristen.

Jan van der Putten

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden