Chriet Titulaer in 1995.
Chriet Titulaer in 1995. © ANP

Sterrenkundige en tv-persoonlijkheid Chriet Titulaer (73) overleden

Sterrenkundige, wetenschapper en tv-persoonlijkheid Chriet Titulaer is dit weekend overleden. Dat hebben familieleden zondagavond bevestigd aan De Limburger.

Titulaer is 73 jaar oud geworden. Hij begon zijn televisiecarrière als presentator en commentator van historische gebeurtenissen als de maanlanding in 1969 en de lancering van de Spaceshuttle Columbia in 1981. Tussen 1969 en 1990 was de sterrenkundige veel op televisie te zien.

In de jaren tachtig werd Titulaer nog bekender met zijn wetenschappelijke programma TROS Wondere Wereld. Daarnaast was hij medeoprichter van projecten als het Huis van de Toekomst en het Kantoor van de Toekomst. In de jaren negentig verkocht hij zijn mediaproductiebedrijf omdat zijn gezondheid achteruit ging. Volgens De Limburger verbleef hij de laatste jaren in een privéverzorgingshuis in Driebergen.

Lees verder

Titulaer kon wetenschap liefdevol populariseren als geen ander
Niemand kon 'de onbegrensde mogelijkheden van de micro-elektronica' zo liefdevol populariseren als Chriet Titulaer, met zijn ringbaard en zangerige Limburgse tongval als handelsmerk. Lees hier het postuum.