Nadia Zerouali kookt: Shakshuka met harissa en labne

Nadia Zerouali geeft tips uit de Arabische keuken

Lekker hoor, die Arabische keuken, maar ze gebruiken altijd van die ingrediënten waarmee je verder niets kunt. Niet waar, weet Nadia Zerouali. Dus geeft ze behalve een recept ook tips voor wat je er vérder mee kunt.

Shakshuka is het Noord-Afrikaanse equivalent van de Nederlandse boerenomelet. Van Marokko tot Tunesië en Libië: er zijn zo veel varianten op de shakshuka als er eieren zijn. Het is het recept waar hongerige jongemannen en vrouwen naar uitwijken. Maar het gerecht is ook ideaal als 'restverwerking'. Eieren heb ik altijd wel in huis, verse tomaten of een blik gepelde tomaten ook. En wat nooit mag ontbreken: pittige rode harissa, de smaakmaker uit de Maghreb op basis van rode peper, knoflook en het specerijenmengsel tabl met karwij, korianderzaad, komijn en chili.