Eat Real slaat de plank mis met quinoachips
©

Eat Real slaat de plank mis met quinoachips

Het nieuwe eten

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie!

Waar quinoa ooit vooraan stond in de hype over superfoods, lijkt het goedje tegenwoordig te verdwijnen tussen rijstvervangers als bulgur, boekweit en andere exotische namen. Eat Real doet nog een poging het spul op de markt te houden in de vorm van, jawel, quinoachips. Op de site geadverteerd als 'super grain snack', op de verpakking staat slechts 'grain snack'. Blijkbaar is zelfs Eat Real zich bewust van de degradatie van de ooit bejubelde graansoort.

Het resultaat stemt treurig: vierkante crackertjes met de smaak van karton en de calorieën van normale chips. Na twee keer kauwen blijft er weinig meer over dan een droge, zandachtige substantie, waar u beslist niemand onder borreltijd mee verblijdt. Combineren met humus of een andere hippe dip is een must.

De snack mist zowel smaak als voedingswaarden

Het product - veganistisch, dat dan weer wel - is in vijf verschillende varianten te verkrijgen. De zongedroogde tomaten en geroosterde knoflook in onze proefzak zijn ver te zoeken. Zouden de naturel quinoachips dan nog minder smaak hebben?

Met als doel de bourgondiër een gezonde keuze te bieden, slaat Eat Real de plank mis. De snack mist zowel smaak als voedingswaarden.

Eén voordeel: u hoeft niet bang te zijn voor uit de hand gelopen eetbuien; na vier quinoachipjes heeft u genoeg gehad.

Cijfer: 4