FOTOSERIE HET VRIJE LEVEN

Het liefst onderweg, zwervend met haar dieren door de wildernis

Een geregeld leven lukte Tamarinde niet. Nu doet ze wat ze wel kan, en leuk vindt: rondtrekken door de natuur. Fotograaf Aurélie Geurts volgde haar.

Tamarinde heeft echt geprobeerd om een normaal leven te leiden. Gewoon: met een huis, en een baan, met regelmaat, en met haast om alles op tijd gedaan te krijgen. Maar het lukte haar niet. Ze werd telkens weer ontslagen, al snapte ze niet precies waarom, en toen ze in de bijstand terechtkwam, besloot Tamarinde haar eigen weg te kiezen. Sindsdien trekt zij door Nederland en België, en een enkele keer ook door Duitsland, altijd vergezeld van haar paard, haar hond, en haar vogel.

Het is dat eigenzinnige wat de Belgische fotograaf Aurélie Geurts raakte toen zij Tamarinde voor het eerst ontmoette, ergens op een kruispunt, dichtbij een bos. ‘Natuurlijk is ze een opvallende verschijning’, vertelt Geurts. ‘Een vrouw die met haar hond rondzwerft op een paard – en dan die vogel, die altijd om haar heen vliegt, of op haar schouder zit. Maar het is vooral mooi hoe Tamarinde zich heeft afgekeerd van de snelheid waarin de meesten van ons leven, en geen enkele oplegde waarde meer najaagt. Zij is gelukkig met haar dieren en de natuur om haar heen.’

Wie denkt dat Tamarinde niets op heeft met mensen, zit ernaast. Ze deelt haar leven op Instagram (@greymon22) met de buitenwereld, en geniet enorm van de gesprekken die zij onderweg heeft. Liefst zou Tamarinde eeuwig onderweg zijn, zwervend door de wildernis, slapend in de tuin van mensen die ze tegenkomt, of in de velden waar haar paard kan grazen. Maar in het jaar dat Geurts haar volgde, werd Tamarinde beperkt door de pandemie: ze durfde niet rond te trekken als er veel besmettingen waren, en verbleef veel op de boerderij waar haar paard gestald staat. Het was een grote mentale beproeving, vertelt Geurts, maar haar dieren gaven haar troost.

Volg ons