Verkiezingsuitslagen 2021

Hoe stemde
uw buurt?

Welke partij was bij de Tweede Kamerverkiezingen de grootste in het stembureau bij u om de hoek? Won D66 ook flink in het drive-throughbureau? Kreeg de VVD de meeste stemmen in uw wijk? En wat stemden de briefstemmers? Bekijk hieronder de uitslagen per stembureau.

De Volkskrant, Open State Foundation en Pointer van KRO-NCRV verzamelden de uitslagen van alle stembureaus van de Tweede Kamerverkiezingen. Dit ging een stuk eenvoudiger dan bij eerdere verkiezingen, steeds meer gemeenten zetten zelf al gedetailleerde uitslagen online. Van 352 gemeenten kunnen we ruim 13 duizend stembureaus op de kaart zetten. Bonaire, Saba en Sint Eustatius volgen zo snel mogelijk. Vaak zijn er meerdere stembureaus op één locatie. Als deze niet goed zichtbaar zijn op de kaart kunt u de stembureaus vinden door in het zoekveld een postcode of de naam van het stembureau in te voeren.

Zoek op de kaart naar een specifiek stembureau of

Legenda (grootste partij)

VVD

D66

CDA

PVDA

SP

GL

PVDD

DENK

PVV

FVD

50PLUS

CU

SGP

BIJ1

JA21

VOLT

BBB

Anders

De nasleep van de verkiezingen

Voorlopig gaat het in de nasleep van de verkiezingen vooral over de formatie. Wat kunnen we verwachten, nu de verkenners zijn vervangen? Politiek verslaggever Frank Hendrickx ziet vooral een enorme impasse ontstaan. Wie er met wie wil regeren, vindt u in onze coalitiewijzer.

Nog eens terugkijken op hoe de verkiezingen verliepen? Verslaggever Geart van der Pol en fotograaf Sabine van Wechem reisden gedurende drie dagen langs bijzondere stembureaus door heel Nederland.

Volg ons