FOTOSERIE DE SCHALLMAIER-INDEX 

Seksualiteits-
en identiteitsvlaggen

De regenboogvlag voldoet niet meer. Elke seksuele oriëntatie wil zijn eigen vlag, ontdekte fotoredacteur Frank Schallmaier. Inmiddels is die voor veel wereldbewoners immers bepalender voor je identiteit dan het land waaruit je afkomstig bent. Er zijn dus uiteindelijk waarschijnlijk minstens zoveel vlaggen nodig.

Regenboogvlag

De regenboogvlag vertegenwoordigt sinds eind jaren zeventig de diversiteit van homo’s en lesbiennes over de hele wereld.

Voortgangsvariant (2018) 

De voortgangsvariant is een inclusievere variant op de regenboogvlag, met bruine en zwarte strepen als symbool voor mensen van kleur, aangevuld met de kleuren uit de transgendervlag.

Agendervlag 

Agender is het ontbreken van een gender.

Aromantische vlag

Aromantisch is het niet hebben van een romantische oriëntatie.

Aseksualiteitsvlag

Aseksualiteit is het gebrek aan seksuele aantrekkingskracht en/of seksueel verlangen.

Berenvlag

Beren zijn grote, harige mannen met fors overgewicht die binnen de homomannengemeenschap een subcultuur vormen.

Bigendervlag

Bigender is de ervaring van twee geslachtsidentiteiten gelijktijdig of variërend tussen de twee. Deze twee kunnen zowel mannelijk, vrouwelijk als ook non-binaire identiteiten omvatten.

Biseksualiteitsvlag

Biseksuelen voelen zich seksueel en/of romantisch aangetrokken tot zowel mannen als vrouwen.

Demiseksualiteitvlag

Demiseksualiteit is een vorm van seksualiteit die voorkomt bij personen die doorgaans enkel een seksuele drift ervaren wanneer zij een sterke emotionele band met de partner hebben.

Genderfluïdevlag

Bij genderfluïde verandert de genderidentiteit afwisselend. Zich de ene keer meer man voelend, de andere keer meer vrouw. Of een dynamische mengeling man-vrouw of geen van beide.

Heteroseksualiteitsvlag

Heteroseksualiteit is een seksualiteit die wordt gekenmerkt door een exclusieve voorkeur voor personen van de andere sekse.

Heteroseksuele-bondgenootvlag

Heteroseksuele en cisgender* persoon die gelijke burgerrechten, gendergelijkheid en sociale lhbti-bewegingen ondersteunt en homofobie, bifobie en transfobie uitdaagt.

Homomannenvlag

Homomannen hebben een seksuele en/of romantische voorkeur voor andere mannen.

Interseksevlag

Bij intersekse vertoont een lichaam zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken.

Leerfetisjismevlag

Leerfetisjisme is een subcultuur binnen de homomannengemeenschap waar het draait om de (seksuele) aantrekking tot kleding en accessoires van leer.

Lesbische vlag (1999)

Lesbianisme is de seksuele en/of emotionele voorkeur van vrouwen voor andere vrouwen.

Lesbische vlag (2019)

Lesbianisme is de seksuele en/of romantische voorkeur van vrouwen voor andere vrouwen.

Non-Binaire vlag

Non-binair is de overkoepelende term voor mensen die zich niet herkennen in de binaire genderindeling man tegenover vrouw.

Panseksualiteitsvlag

Panseksualiteit is de seksuele, romantische, of emotionele aantrekking of het verlangen naar personen van alle genderidentiteiten en biologische geslachten.

Polyamorievlag

Polyamorie is een levenswijze voor het gelijktijdig hebben van meer dan één liefdesrelatie en/of seksuele relatie op voorwaarde van medeweten en instemming van alle betrokkenen.

Polyseksualiteitsvlag

Polyseksualiteit verwijst naar de seksuele, romantische of emotionele verlangens die iemand kan hebben richting meerdere genderidentiteiten, biologische geslachten en vormen van seksualiteit.

Transgendervlag

Een transgender, transgenderpersoon of transgendermens is iemand die een genderidentiteit of -expressie heeft die niet overeenkomt met het biologische geslacht.

*Een cisgender of cisseksueel is iemand van wie de genderidentiteit overeenkomt met het geboortegeslacht. Bijvoorbeeld iemand die als man geboren is en zich ook man voelt.