De opmerkelijkste foto’s van de afgelopen week

Restanten van de Turkse plaats Hasankeyf, een drukbezochte signeersessie tijdens de Berlinale en carnaval in Brazilië: dit waren de opmerkelijkste foto’s van de week.

Turkije

Foto:  Bulent Kilic / AFP

Nog even kijken hoe het was, voordat het te laat is. Nieuwsgierigen bezoeken de restanten van de Turkse plaats Hasankeyf, die op het punt staat te verdwijnen. Als de bouw van de controversiële stuwdam in de rivier de Tigris is afgerond, zal het land onder water worden gezet. De oude bewoners zijn al verhuisd naar Nieuw Hasankeyf.

Verenigde Staten

Foto: Lucy Nicholson / Reuters

De uitgestoken hand van een levende legende voor de weduwe van een omgekomen legende. Oud-basketballer Michael Jordan helpt maandag Vanessa Laine Bryant van het podium bij de herdenking van Kobe Bryant, die bij een helikopterongeluk op 26 januari om het leven kwam.

Duitsland

Foto: John McDougall / AFP

 

De 52-jarige Mexicaans-Amerikaanse actrice Salma Hayek heeft het druk met het zetten van handtekeningen. Haar nieuwe film The Roads Not Taken, geregisseerd door Sally Potter, dingt mee in de competitie van de 70ste Berlinale, die tot en met zondag duurt.

Brazilië

Foto: Mauro Pimentel / AFP 

In Nederland werden verschillende carnavalsoptochten afgelast vanwege de harde wind. In Brazilië niks van dat alles. Daar kon het feest in alle hevigheid losbarsten en toonden de sambagroepen van de ongeveer 200 scholen in Rio de Janeiro aan circa 2 miljoen dagelijkse bezoekers hun kunnen.