Test uw kennis over het nieuws van de afgelopen week

Met vragen over de coronamaatregelen, het Marengo-proces en Rafael Nadal.

Freek van den Bergh

1 Dinsdag kondigde het kabinet nieuwe coronamaatregelen aan. Wat mag daardoor niet meer doorgaan?

2 De rechter-commissaris van het omvangrijke Marengo-proces, waarbij ook Ridouan T. terechtstaat, trok zich terug na een aanvaring met advocaat Nico Meijering. Wat doen rechter-commissarissen eigenlijk?

ANP

3 Klaas Dijkhoff kondigde aan zich terug te trekken uit de politiek. Drie jaar was hij fractievoorzitter van de VVD. Wie was zijn voorganger?

4 Rafael Nadal won Roland Garros. Welk record van Roger Federer evenaarde hij daarmee?

5 Welke regeling voor burgers met grote schulden komt er in tientallen gemeenten?

6 Hoe veel mensen mogen na de verscherping van de coronamaatregelen nog bij een begrafenis aanwezig zijn?

Reuters

7 Een Oostenrijks skidorp heeft ‘ernstige misrekeningen’ gemaakt toen daar in maart een grote corona-uitbraak was, zo concludeerde een commissie deze week. Hoe heet het dorp?

Freek van den Bergh

8 Minister Schouten (Natuur) meldde aan de Tweede Kamer dat kleinere woningbouwprojecten geen natuurvergunning meer nodig hebben. Waarom is dat voor de bouw van grote woonwijken nog wel vereist?

9 Voor welke leeftijdsgroep gaat het kabinet euthanasie – onder strenge voorwaarden – mogelijk maken?

10 De rechter oordeelde deze week in ‘een unieke uitspraak die alle Nederlanders raakt’ dat farmaceut AstraZeneca de Nederlandse zorgverzekeraar Menzis moet betalen. Waarom?

11 Minister De Jonge wil dat er boetes komen voor besmette personen die zich niet aan de quarantaineregels houden. Hoe veel mensen gaan toch naar buiten, ondanks een positieve test?

Getty

12 Australische vliegverslaafden kunnen tijdens de coronacrisis toch aan hun trekken komen door met maatschappij Qantas van Sydney naar Sydney te vliegen. Welke service biedt Singapore Airlines aan mensen die het vliegen missen maar liever thuis willen blijven?

Jouw resultaat

Je hebt 0 van de 12 vragen beantwoord. Beantwoord alle vragen om je score te delen.

Deel je resultaat

Op de hoogte blijven van onze quizzen?

Volg ons