Test uw kennis over het nieuws van afgelopen week

Met vragen over Barack Obama, vaccinweigeraars en een veto in de EU.

Hollandse Hoogte

1 De afgelopen jaren is in Nederland anderhalf keer de stad Utrecht aan stiltegebieden verdwenen, bleek uit onderzoek van de Volkskrant. Veel regio’s hanteren bij een stiltegebied een streefwaarde van maximaal 40 decibel. Met welk geluid is dat te vergelijken?

2 Waarover gaat de parlementaire mini-enquête die deze week van start is gegaan, waarvoor onder meer premier Rutte verhoord gaat worden?

Op de hoogte blijven van onze quizzen?

3 Deze week kwam naar buiten dat de jongerenpartij van Forum voor Democratie in september leden heeft geroyeerd. Wat hadden zij gedaan?

ANP

4 In welke fictieve plaats zou de stoomboot van Sinterklaas dit jaar in eerste instantie aanmeren, voordat toch gekozen werd voor de Dieuwertje Blok-kade (plaats onbekend)?

5 Donderdag werden er 5.725 positieve coronatests gemeld, al zaten daar vanwege een storing ook duizend van een dag eerder tussen. Bij welk dagelijks getal kan Nederland volgens minister De Jonge weer serieuze versoepelingen doorvoeren?

6 Welke farmaceut meldde deze week een vaccin te hebben ontwikkeld dat 94,5 procent effectief is?

7 Nog maar 6 op de 10 mensen zou nu bereid zijn een coronavaccin te krijgen, bleek uit onderzoek van I en O Research in opdracht van de NOS. Welke reden gaven de weigeraars en twijfelaars het vaakste op?

AFP

8 De memoires van de Amerikaanse oud-president Barack Obama kwamen uit. Welke Nederlandse schrijver mocht hem namens Nieuwsuur interviewen?

9 Wat is de afkorting van het grootste handelsverdrag ter wereld, dat zondag is gesloten?

AP

10 Polen, Hongarije en Slovenië dreigen met hun veto 1.800 miljard aan EU-subsidies te blokkeren. Waarom?

11 Een grote uitbraak van welke ziekte staat, als de voortekenen kloppen, op het punt van beginnen?

12 Welke regeringsleider heeft Joe Biden wél gefeliciteerd met zijn overwinning?

Jouw resultaat

Je hebt 0 van de 12 vragen beantwoord. Beantwoord alle vragen om je score te delen.

Deel je resultaat

Volg ons