Speel de nieuwsquiz
van deze week

Heeft u het nieuws deze week gevolgd? Test het hier met onze quiz. Met vragen over Chadwick Boseman, Buienradar en Aleksej Navalny.

1 Nederlandse vrouwen krijgen 1,2 keer zo vaak longkanker als vrouwen in andere Europese landen, meldde de Europese Commissie. Welke verklaring wordt daarvoor gegeven?

ANP Kippa

2 De cultuursector, zwaar getroffen door corona, krijgt nog eens 482 miljoen euro steun van het kabinet. Een opsteker voor de minister van Cultuur, die onder vuur lag omdat ze te weinig zou doen voor de kunsten. Hoe heet zij?

AP

3 Triest nieuws in de filmwereld deze week. Acteur Chadwick Boseman overleed aan darmkanker, op 43-jarige leeftijd. Door welke film werd hij wereldberoemd?

4 Volgens nieuw onderzoek van het Noorse Institute for Nature Research is de oplossing de wiek van een windmolen zwart verven. Voor welk probleem?

Jiri Buller

5 Minister De Jonge kondigde deze week een maatregel aan om het aantal coronabesmettingen in verpleeghuizen terug te dringen. Welke?

AP

6 Op 23 augustus werd Jacob Blake zeven keer in zijn rug geschoten door een agent, waarna hij verlamd raakte vanaf zijn middel en rellen uitbarstten in Kenosha, Wisconsin. Met wie vergeleek president Trump de desbetreffende agent deze week?

Hollandse Hoogte

7 Het is ‘zonder twijfel’, zo zei bondskanselier Angela Merkel, dat de Russische oppositieleider Aleksej Navalny is vergiftigd. Met welk middel?

8 Woensdag overleed kardinaal Ad Simonis, hij was 88. Van welk aartsbisdom was hij aartsbisschop?

AFP

9 Donderdag eindigde de etappe op de Mont Aigoual. In de wielerwereld een col van niks, maar voor Nederlandse lezers een berg van mythische proporties. Door welk boek?

10 ‘Kameraad Duch’ overleed woensdag. Tijdens wiens moordzuchtige bewind speelde hij een hoofdrol?

11 Jaarlijks worden duizenden mensen met psychiatrische problemen voor korte tijd gedwongen opgenomen omdat ze een acuut gevaar vormen voor zichzelf of anderen, berichtte de Volkskrant deze week. Wat is in de helft van de gevallen de aanleiding?

Joris van Gennip

12 Het coronavirus blijkt een negatieve invloed te hebben gehad op de nauwkeurigheid van de voorspellingen van weerapps, die zich baseren op data van het KNMI. Hoe zit dat?

Jouw resultaat

Je hebt 0 van de 12 vragen beantwoord. Beantwoord alle vragen om je score te delen.

Deel je resultaat

Op de hoogte blijven van onze quizzen?

Volg ons