De Algemene Beschouwingen, BN'ers en complottheorieën, de shirtsponsor van FC Emmen

Na deze twaalf vragen over het nieuws van de afgelopen week bent u helemaal bij

1 Jacobien Vreekamp stopte deze week als officier van justitie in de zaak over racistische beledigingen aan het adres van NRC-columnist Clarice Gargard. Wat was de aanleiding voor de ophef waardoor haar positie onder druk kwam?

AP

2 De film, die gaat over 11-jarige, schaars geklede meisjes, zou ‘voer voor pedofielen’ zijn. De Amerikaanse senator Ted Cruz riep op tot een justitieel onderzoek ernaar, Britse en Franse recensenten kregen doodsbedreigingen. Hoe heet de film?

3 In de muziekwereld gebeurde iets wat voor het laatst in 1986 plaatsvond. Wat?

4 Op welke planeet is deze week een mogelijk teken van leven ontdekt?

AFP

5 Onder toeziend oog van president Trump sloten Israël enerzijds en Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten anderzijds een verdrag. Welke religieuze groep in de VS hoopt Trump hier het grootste plezier mee te doen?

NPO

6 Een aantal BN’ers flirt met complottheorieën over het coronavirus, schreef de Volkskrant deze week. Wie heeft géén vraagtekens gezet bij ‘het officiële verhaal’?

Freek van den Bergh

7 Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen was de linkse oppositie furieus over een kabinetsplan dat bedrijven een aftrekpost ter waarde van 2 miljard gaat opleveren. Hoe heet dit plan?

EPA

8 In haar State of the Union kondigde Ursula von der Leyen, president van de Europese Commissie, een ambitieus klimaatplan aan dat jaarlijks 350 miljard extra aan investeringen gaat kosten. Welk doel wordt daarin gesteld?

ANP

9 Welke beroepsgroep noemde koning Willem-Alexander NIET in zijn troonrede?

ANP

10 Welk bedrijf mag van de KNVB geen shirtsponsor van FC Emmen worden?

11 Het record van meest geregistreerde coronabesmettingen op één dag in Nederland is deze week meerdere keren gesneuveld. Wat was tot deze week de datum waarop het RIVM de meeste besmettingen registreerde?

ANP

12 In de Tour de France zijn de twee overgebleven kanshebbers voor de eindoverwinning Primoz Roglic en Tadej Pogacar. Beiden komen uit welk land?

Jouw resultaat

Je hebt 0 van de 12 vragen beantwoord. Beantwoord alle vragen om je score te delen.

Deel je resultaat

Op de hoogte blijven van onze quizzen?

Volg ons