Lockdown-levenslessen

Door de coronapandemie hebben we allerlei aanpassingen moeten doen in ons leven. Van thuiswerken tot het annuleren van reisplannen. Sommige aanpassingen vallen positief uit, en kunnen we wellicht ook volhouden in een post-coronatijdperk. Hier verzamelen we grote en kleine levenslessen van de lockdown. 

Les 10Tijd is het kostbaarste cadeau dat je je naasten kunt geven

Toen Emmeliek Boost thuis ging werken en ook buiten werk een minder bruisend leven leidde, kreeg ze meer ‘relatietijd’. Ze ervoer dat tijd het mooiste is dat je elkaar kunt bieden.

expanded Lees hier over de levensles

Les 9Drink geen alcohol als je ook nog andere voornemens hebt

De goede eetgewoonten van Teun van de Keuken verdwenen als sneeuw voor de zon zodra hij een glas alcohol aanraakte. Het scherpe randje van de dag afhalen vindt hij heerlijk in deze crisistijden. Maar als je daarnaast hebt voorgenomen om aan je gezondheid te werken, ga je met alcohol dubbel de mist in. Je verliest alle discipline.

expanded Lees hier over de levensles

Les 8Zoom in op de natuur rond je huis

Nu we massaal thuiszitten, zien we plotseling wat voor interessants zich rond ons huis afspeelt. Hoe vogels zich gedragen bijvoorbeeld. Voor natuur hoef je niet per se naar een natuurgebied, leerde Hanne Tersmette.

expanded Lees hier over deze levensles

Les 7Sporten? Grijp de gelegenheid aan om even niet te moeten

De druk om vaak naar de sportschool te gaan, het balen als dat niet lukte, Lotte Grimbergen leerde dat het eigenlijk wel heel fijn is dat ze dat niet meer moet.

expanded Lees hier over de levensles

Les 6Ga dagelijks wandelen met de buren

Ga elke dag een stuk lopen in de omgeving van je huis. Ook als het regent, donker is of als je je het liefst nog en keer zou omdraaien. Samen met een buurvrouw, voor de discipline, leerde Corinne van Duin.

expanded Lees hier over de levensles

Les 5Ga wel/niet verhuizen tijdens een pandemie

Timo Nijssen maakte de ingrijpende beslissing om te gaan verhuizen tijdens de lockdown, en dit is wat hij leerde:

expanded Lees hier over de levensles

Les 4Zet je huis vol met planten

Nu je door thuiswerken minder van de buitenwereld ziet, kun je maar beter de buitenwereld zoveel mogelijk naar binnen halen, leerde Devi Smits.

expanded Lees hier over de levensles

Les 3Houd op met snoozen

Begin je dag niet met falen door een half uur lang te snoozen, maar ga gewoon eerder naar bed, leerde Yasmine Esser. Dat heeft onverwacht gunstige effecten op je welzijn.

expanded Lees hier over de levensles

Les 2Ga je huis uit als je thuiswerkt

Blijf niet de hele dag thuis als je vanuit huis werkt, maar plan bewust een wandeling in. Je zult zien dat je dan meer werk verzet én gelukkiger wordt, leerde Anna van den Breemer.

expanded Lees hier over de levensles

Les 1Ga op reis in Nederland

Veel Nederlanders bevredigden hun reislust over de grens. Dat kan nu even niet. Maar in Nederland is gelukkig ook nog genoeg te ontdekken, leerde Heleen van Lier.

expanded Lees hier over de levensles

Volg ons