Gedonder
in de tent

Dikke kans dat u vakantie viert en dus de tijd hebt om dit overvolle Zomermagazine van A tot Z te lezen. De A van acrobaat, lúchtacrobaat welteverstaan: Kristina Vorobeva viel van 12 meter hoogte uit de circusnok en vertelt haar verhaal. De Z van zomeratelier, onze serie waarin wekelijks een topontwerper een patroon met u deelt (deze week is dat Jan Taminiau). Duik er maar in. 

Gedonder
in de tent

Dikke kans dat u vakantie viert en dus de tijd hebt om dit overvolle Zomermagazine van A tot Z te lezen. De A van acrobaat, lúchtacrobaat welteverstaan: Kristina Vorobeva viel van 12 meter hoogte uit de circusnok en vertelt haar verhaal. De Z van zomeratelier, onze serie waarin wekelijks een topontwerper een patroon met u deelt (deze week is dat Jan Taminiau). Duik er maar in. 

expanded Voorwoord Aimée Kiene

Essay Anatomie van een vakantieruzie

Ruziemaken gebeurt júíst op vakantie. Maar hoe vecht je elkaar verstandig de tent uit? 

Sluimerende ergernissen, tegenvallende weersomstandigheden en accommodatie, ongedierte – echt tijd voor ruzie heb je natuurlijk pas op vakantie. Redacteur Esma Linnemann weet er alles van. Waarom gebeurt het, en hoe vecht je elkaar verstandig de tent uit?

Lees verder

Hiske op een eiland Schiermonnikoog 

Op Schier: Appels gappen bij de Waddengoden

Culinair recensent Hiske Versprille verkent en proeft deze zomer op de eilanden. Deze week eet ze op Schiermonnikoog een weelderig, licht menu bij Ambrosijn, en vissoep aan het noordelijkste (en mooiste) strand van Nederland.

Lees verder

Hoe is het daar? Maarten ’t Hart

‘Je hoeft helemaal niet weg te gaan met een tuin in volle bloei’

De kunst van het vakantievieren volgens een bekende Nederlander. Schrijver Maarten ’t Hart (75) houdt het bij een wijntje in zijn tuin.

Lees verder

Zomerquiz Week 2

Oplossen, omdraaien, doordraaien

Onze Zomerquiz staat garant voor menig slapeloze zomernacht, piekerend doorgebracht. Maar áls u het antwoord eenmaal heeft...

Quizzen maar

Interview Beatrijs Ritsema

‘Het maakt me helemaal niet uit of mijn advies wordt opgevolgd’ 

Al twintig jaar adviseert Beatrijs Ritsema lezers over etiquette in haar moderne-manierenrubriek in Trouw. Met liefde buigt ze zich over futiliteiten, terwijl ze zelf privé toch het nodige heeft meegemaakt. ‘Er is geen meetlat voor verdriet.’

Lees verder

Zomerpicknick Yvette van Boven

Picknick met de Italiaanse slag

Met Yvette van Bovens tips en recepten voor een complete picknick zit je al gauw prinsheerlijk op een kleedje.

Lees verder

Beeldreportage Wesleymedley

Geen voornaam die vaker voorkomt in Nederland Muziekland dan Wesley

Het viel fotograaf Jan Dirk van der Burg op: kom je een volkszanger tegen, dan blijkt hij buitensporig vaak Wesley te heten. Hij en Eefje Suijkerbuijk zochten een aantal zingende Wesleys thuis op en vroegen hen naar het lied van hun leven. Ze maakten ook een video over het zingende voornamenfenomeen: de Wesleymedley. 

Lees verder

Reportage Na de val

Vijftienhonderd man publiek zag hoe Kristina uit de nok van het circus stortte

Het was nieuws in heel Nederland toen luchtacrobate Kristina Vorobeva tijdens het Wereldkerstcircus van 12 meter hoog uit de nok van theater Carré naar beneden stortte. Ze zou nooit meer kunnen lopen. Journalist Nathalie Huigsloot volgde haar het afgelopen half jaar en zag een vastberaden vrouw die zich niet bij haar lot neerlegde. ‘Ooit zal ik weer vliegen.’

Lees verder

Atelier Jan Taminiau

Maak de kleerhangerhoes van Jan Taminiau

Dankzij de quarantaine heeft het hele land weer last van knutseldrift. In deze serie vertellen Nederlandse topontwerpers over hun liefde voor stoffen en steken én delen ze ook nog een zelfmaakpatroon. Aflevering 2: een kleerhangerhoes van Jan Taminiau.

Aan de slag

Audiotour Ommetjes

Op pad langs een kunstenaarskolonie, de stikstofroute en Brabantse heksenstapels

Verken onverwachte hoekjes Nederland, of kijk door een nieuwe bril naar bekende plaatsen. Wekelijks drie nieuwe audiotours voor liefhebbers van kunst, cultuur en architectuur. Deze week fietsen we door kunstenaarsdorp Bergen, we wandelen door de Limburgse natuur en we laten een duister Brabants verleden herleven.

Kies een audiotour

Vakantieliefde Mary en Erick

‘We kwamen een kennis tegen die zei: Hedde gullie verkering? We keken elkaar aan en zeiden: ja’

Pubers Mary en Erick (nu beiden 61) zagen elkaar niet meteen als mogelijkheid, die zomer op camping de Wielewaal in 1975. Tot Mary chili con carne maakte en Erick nóg wel een bord bliefde. 

Lees verder

Kleurplaat Olf de Bruin

Het eerste moment ná de duik, dat is de kleurplaat van Olf de Bruin

Pak potlood, pastelkrijt of plakkaatverf, en kleur de plaat van Olf de Bruin in.

Kleuren maar!

Grote verwachtingen Wilfried de Jong

‘Het verhaal van mijn leven: dobberend op de golven, zonder een idee van waar het naartoe gaat’

Wat dachten we, wie waren we, en hoe is het allemaal zo gekomen? Een gesprek aan de hand van veelzeggende jeugdfoto’s van een bekendere Nederlander. Deze week: journalist, schrijver en theatermaker Wilfried de Jong. 

Lees verder

Terrasloeren De wifebeater

Gezien op het terras: de creatieve wifebeater en het commerciële roze hemd

Stijlredacteur Cécile Narinx en zielenknijper Marcus Huibers determineren nietsvermoedende terrasgangers aan de hand van kleding, gedrag en hun drankjes.

Lees verder