Zomermagazine We love Holland

Zat te zien
hier deze zomer

Gepland of niet, de meesten van ons blijven deze zomer binnenslands. Geen straf, als je het ons vraagt, met zes keer een Zomermagazine. Met deze week vier odes aan Nederland, en wekelijks drie wandel- en fietstochten mét audiotour, een kleurplaat en ons zomeratelier. Genoeg te lezen en te doen.

Zomermagazine We love Holland

Zat te zien
hier deze zomer

Gepland of niet, de meesten van ons blijven deze zomer binnenslands. Geen straf, als je het ons vraagt, met zes keer een Zomermagazine. Met deze week vier odes aan Nederland, en wekelijks drie wandel- en fietstochten mét audiotour, een kleurplaat en ons zomeratelier. Genoeg te lezen en te doen.

expanded Voorwoord Aimée Kiene

Hiske op een eiland Tiengemeten

Op expeditie naar Tiengemeten, de Malediven van Zuid-Holland

Culinair recensent Hiske Versprille gaat deze zomer van eiland naar eiland en proeft natuurlijk de plaatselijke keuken. Tiengemeten in het Haringvliet combineert een oer-Hollandse Natuurmonumenten-vibe met een geruststellend en loom eilandgevoel. 

Lees verder

Kleurplaat Saša Ostoja

Hutjemutje op de camping van Saša Ostoja

Illustrator Saša Ostoja stopte de wekelijkse kleurplaat zo vol als maar kan, er ontbreekt nog één ding: kleurenpracht naar eigen inzicht.

Aan de slag!

Hoe is het daar? Stella Bergsma

‘Ik kan erg genieten van heel lang heel vies rondlopen’

We kijken de kunst van het (thuis)vakantievieren af bij bekende Nederlanders. Schrijfster Stella Bergsma (49) vanaf haar Amsterdamse balkon.

Lees verder

Interview Duncan Laurence

‘Ik ben op de wereld gezet om muziek te maken over wat ik voel’

Zijn optreden betekende de eerste winst van Nederland op het Songfestival in 44 jaar. Daarna werd Duncan Laurence overrompeld door fans, kritiek en roddelmedia. 

Lees verder

Beeldreportage Aan de kust

Deze mensen wonen aan zee: ‘Het is toch net een levend schilderij?’

Het voelt er elke dag als vakantie, je hebt er eindeloos de ruimte en het uitzicht is nergens mooier. Deze mensen weten het zeker: het is nergens beter dan aan zee.

Lees verder

Zomerquiz Week 1

Invullen, omdraaien, doordraaien

Onze Zomerquiz staat garant voor menig slapeloze zomernacht, piekerend doorgebracht. Maar áls u het antwoord eenmaal heeft...

Quizzen maar

Reportage Sentimental journey

Terug naar Camping Op ’t Eiland, tegen beter weten in 

Redacteur Sander van Walsum gaat op een sentimentele reis naar de plek waar ooit Camping Op ’t Eiland lag, waar hij in de jaren zestig vier heerlijke zomers doorbracht onder een strakblauwe hemel – in zijn herinnering, althans. Een ode aan het magische fenomeen nostalgie.

Lees verder

We love Holland Etgar Keret

‘In Amsterdam ben ik in ontkenning van het feit dat ik zelf toerist ben’

De Israëlische schrijver Etgar Keret, vooral bekend van zijn korte verhalen, mist in de coronatijd één plek in het bijzonder: het Amsterdamse pannekoekenhuis Upstairs.

Lees verder

Atelier Bas Kosters

Het knuffelkussen van Bas Kosters is een makker voor het hele land

Dankzij de quarantaine heeft het hele land weer last van knutseldrift. In ons Zomeratelier vertellen zes Nederlandse topontwerpers over hun liefde voor stoffen en steken en delen ze een doehetzelfpatroon dat niet kan mislukken. 

Maak hier de knuffel van Bas

We love Holland Tom Lanoye

‘Zeeuws-Vlaanderen is ook voor de meeste Nederlanders een beetje exotisch’

De Belgische schrijver Tom Lanoye koestert warme herinneringen aan zijn vakanties in Nederland, waar de exotiek voor hem pas goed begon.

Lees verder

Picknicken met Van Boven De Nautische Mand

Makreelhummus, linzensla en garnaalpasteitjes

Yvette van Boven levert wekelijks een plan voor een complete (en makkelijke) picknick. Deze week een nautische mand om eens flink mee uit te pakken. 

Lees verder

We love Holland Johan Harstad

‘In de loop der jaren bracht ik verontrustend veel tijd door op Schiphol’

Voor de Noorse cultauteur Johan Harstad (Max, Mischa & het Tet-offensief), was Nederland het startpunt voor veel mooie ervaringen. Hij voelt zich hier thuis.

Lees verder

Grote verwachtingen Sinan Can

‘Ik ben er na al die jaren wel achter dat sommige mensen gewoon slecht zíjn’

Wat dachten we, wie waren we, en hoe is het allemaal zo gekomen? Een gesprek aan de hand van veelzeggende jeugdfoto’s van een bekendere Nederlander. Deze week: tv-maker Sinan Can.

Lees verder

We love Holland Russell Shorto

‘Monument Walraven van Hall herinnert aan wat echt heldendom is’

De Amerikaanse historicus en schrijver Russell Shorto woonde jarenlang in onze hoofdstad. Nu op veel plekken in de wereld standbeelden worden neergehaald, denkt hij aan zijn favoriete monument in Nederland – een monument dat al op de grond ligt.

Lees verder

Terrasloeren De bokkenpruik

Gezien op het terras: de goedgeknipte bokkenpruik en de grijze rommelknot

Terrasloeren is dialect voor stiekem mensen bestuderen. Stijlredacteur Cécile Narinx en zielenknijper Marcus Huibers trainen hun aangeboren Limburgse loerspieren en determineren nietsvermoedende terrasgangers aan de hand van kleding, gedrag, bestellingen en lichaamstaal.

Lees verder

Audiotour Ommetjes

Verken deze zomer Nederland met onze Ommetjes

Wekelijks drie nieuwe audiotours voor liefhebbers van kunst, cultuur en architectuur. Verken onverwachte hoekjes Nederland, of kijk door een nieuwe bril naar bekende plaatsen. Met deze week: een openluchtmuseum in Amsterdam-West, struinen door Naarden-Vesting en wereldberoemde orgels in Groningen.

Kies een audiotour