Wereld in Beeld

De opmerkelijkste foto's van afgelopen week.

Rusland

Schoolmeisjes bekijken De executie van de Streltsy (1881) van de Russische kunstschilder Vasili Soerikov. Daarop is de opstand van de Streltsy-regimenten afgebeeld, die in 1689 is neergeslagen door Peter de Grote. Het schilderij, dat de kracht van de Russische machthebbers benadrukt, hangt in de Tretyakov galerij in Moskou.
Foto: Mladen Antonov / AFP

Syrie

Een gewond meisje ligt ingegraven tussen het puin in de Syrische stad Khan Sheikhun, in het zuiden van de provincie Idlib. Naast haar ligt haar dode zusje, wiens handen op de foto te zien zijn. Het regime van president Bashar al-Assad voerde dinsdag luchtaanvallen uit op het laatste grote rebellenbastion. Dit meisje, Aseel Qatran, kon door de reddingstroepen van de Witte Helmen worden gered. Volgens de reddingsorganisatie vielen er vijf doden door de bombardementen, onder wie drie kinderen. 
Foto: AFP

Kijk hier verder voor meer foto's uit Khan Sheikhun

expanded Klik hier om te bekijken

Nederland

Feyenoord-fans zongen dinsdag de spelers toe, bij de laatste training in aanloop naar de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Het mocht niet baten. Feyenoord verloor de halve finale met 0-3 in de Kuip. De Amsterdamse club nam daarmee revanche op de nederlaag van een maand eerder, toen het 6-2 verloor van Feyenoord. De bekerwedstrijd was met bijna twee miljoen kijkers de op één-na-best bekeken bekerwedstrijd ooit. 
Foto: Robin Utrecht / ANP