Wereld in beeld

De opmerkelijkste foto's van de afgelopen week.

Australië

Een dikke deken van rook verhult het silhouet van de miljoenenstad Sydney. De rook is afkomstig van bosbranden op zo’n 100 kilometer ten noordwesten van de stad, in de Gospers Mountain. De branden hebben al zo’n 160 duizend hectare in de as gelegd. Bosbranden zijn een vast gegeven in Australië, elk jaar zijn het er meer dan 50 duizend. Maar het bosbrandenseizoen begon nog nooit zo vroeg. Al zeker zes personen zijn om het leven gekomen. Gevreesd wordt voor branden in alle Australische deelstaten. Regen wordt voor deze maand niet voorspeld, wel zijn de temperaturen opgelopen tot 45 graden Celsius.

Protesten in Santiago, Chili

Demonstranten schijnen met groene lasers tijdens een protest op het Plaza Italia in de Chileense hoofdstad. Sinds de protesten naar aanleiding van een verhoging van de prijzen van het openbaar vervoer begonnen in oktober 2019, zijn er minstens 20 doden gevallen.

Kim Jong-un poseert met leden van de Noord-Koreaanse Luchtmacht tijdens een training op een onbekende locatie. De foto is ongedateerd, maar vrijgegeven door Noord-Korea’s officiële persbureau op 18 november.

Hongkong

De politie houdt demonstranten en studenten vast nadat ze op 19 november de campus van de Polytechnische Universiteit probeerden te onvluchten. Minder en minder studenten houden stand in de aanhoudende gevechten met de politie; veel zijn uitgeput en fysiek toegetakeld.