Wereld in beeld

De opmerkelijkste foto’s van afgelopen week.

Gazastrook

Fotograaf Mahmud Hams maakte deze foto tijdens de begrafenis van de 28-jarige Alaa Nizar Hamdan. Ze werd vorige week tijdens een demonstratie doodgeschoten door Israëlische soldaten nabij Jabalia, in het noorden van de Gazastrook. Op de foto staan jonge familieleden van Hamdan.

India

Bijna tweeduizend Indiase studenten verwelkomden donderdag de Chinese president Xi Jinping tijdens zijn bezoek aan Madras. Xi is drie dagen in India voor een ontmoeting met zijn Indiase ambtgenoot Narendra Modi. De studenten vormden samen het woord ‘welkom’ in het Chinees.

Ecuador

Demonstranten vuren met een soort zelfgemaakte bazooka op ordetroepen in de Ecuadoraanse hoofdstad Quito. De onlusten begonnen nadat president Lenín Moreno vorige week, onder druk van het Internationaal Monetair Fonds, een fors bezuinigingsprogramma had afgekondigd. Veel Ecuadoranen worden hierdoor in hun dagelijks leven hard getroffen. President Moreno is inmiddels de hoofdstad ontvlucht.

Thailand

Het kadaver van een Aziatische olifant ligt onder aan de Haew Narok-waterval in het midden van Thailand. Zeker elf olifanten uit een kudde verdronken daar afgelopen zaterdag. Waarschijnlijk raakte een jonge olifant bij de waterval in de problemen, waarop de andere olifanten het 3-jarige kalf probeerden te redden. Het is regenseizoen, de dieren zijn mogelijk verrast door de sterke waterstroom.