Overleden in 2019

Floris, The girl from Ipanema, de groenten van Hak: de mensen die ze onsterfelijk hebben gemaakt, zijn dit jaar overleden. Te vroeg uit het leven weggerukt of op gezegende leeftijd heengegaan, ze hebben de politiek, de sport, de mode en de kunst kleur en stem gegeven met hun eigenzinnige daden en visies. Een overzicht van de bekendste doden van 2019.

RUTGER HAUER (75) Voor een hele generatie geliefd als Floris in de gelijknamige tv-­serie. Speelde in Turks Fruit en Soldaat van Oranje, en in Amerikaanse films als Blade ­Runner. Kreeg een Golden Globe voor zijn rol in Escape from Sobibor.

DORIS DAY (97) Amerikaanse zangeres en actrice. Speelde in tientallen Hollywood-films, zong hit Que será, será.

RAPPER FEIS (32) Faisal Mssyeh werd op 1 januari 2019 doodgeschoten in zijn geboorte- en woonplaats Rotterdam. Hij brak door met het nummer Klein, klein jongetje van U-niq. Maakte in 2014 het album Hard van buiten, gebroken van binnen

JESSYE NORMAN (74) Amerikaanse operazangeres, won vier Grammy Awards en in Nederland de oeuvreprijs Edison Klassiek.

KARL LAGERFELD (85) Duitse modeontwerper en fotograaf. Trad in 1965 bij Fendi aan en werd in 1982 bij het Franse modehuis Chanel verantwoordelijk voor collecties, accessoires en parfums. Begon in 1984 zijn eigen label.