De ludieke protestborden van de Bremainers

Een miljoen Britten kwamen zaterdag bijeen om te protesteren tegen de Brexit. Ze bewezen in ieder geval dat met een eventuele Britse stap uit de Europese Unie een volk met humor verdwijnt. We verzamelden de ludiekste, creatiefste en meest tragische borden die het protest kleur gaven. 

Brexshit

Natuurlijk, hij is snel gemaakt, maar veel Britten kwamen toch bij een oude favoriet uit: de strontgrap.

May moet het ontgelden

Zowel de conservatieve Brexiteers als de tegenstanders van de Brexit zien May het liefst zo snel mogelijk opstappen. Ook zaterdag kwam haar beeltenis vaak langs.

Larry, de chief mouser die al jaren op 10 Downing Street woont, zou ook een bremainer zijn volgens de demonstranten.

Tweede referendum

Waar de protestanten vooral op aan willen sturen, is een tweede referendum. Bij een eventuele tegenstem van het volk, hopen ze dat het Lagerhuis bijdraait en de artikel 50-procedure stopzet. Vandaar het credo put it to the people.

De eenhoorn is een terugkerend thema in de Brexit. Zo tekende een Brits meisje al eens een eenhoorn voor Donald Tusk, en wordt de term überhaupt gebruikt om de ‘ideale wereld‘ na de Brexit te omschrijven. 

Bonkers, bollocks, *u*ks sake

Meer lezen over het protest?

Lees hier de reportage van onze correspondent Patrick van IJzendoorn, die met de demonstranten meeliep en hen vroeg wat hen bewoog.