Hoge hakken in de modder bij de prestigieuze paardenrace Grand National

Duizenden bezoeksters kleden zich op hun paasbest voor dag twee van de prestigieuze paardenrace Grand National: het is Ladies Day.

Tiger Roll, het beste renpaard van Ryanair-eigenaar Michael O’Leary, stal dit weekeinde de show bij de Grand National, de meest prestigieuze steeplechase van het jaar. Voor de tweede keer op rij was het Ierse paard de snelste op Aintree, een unicum. Maar bijna net zo eervol is de prijs voor de best geklede vrouw tijdens Ladies Day, de tweede dag van het driedaagse evenement.

Duizenden bezoeksters kleden zich op hun paasbest voor deze modeshow, waarbij ze zich niet laten weerhouden door het wispelturige aprilweer in Noordwest-Engeland. Weer of geen weer: Girls just wanna have fun.

Dat betekent: hoge hakken in de modder, regen die in de decolletés sijpelt en rechterhanden die nodig zijn om hoeden te beschermen tegen de Ierse zeewind. Reeds voor het middaguur vloeien de pimms, de rosé en de champagne. Eerst vanuit de plastic glazen, maar gaandeweg de dag gewoon vanuit de pul of de fles.

Hoogtepunt: een dronken ritje op een mini-paard. Het lijkt op een groot vrijgezellenfeest, net iets wilder en iets minder koninklijk dan de damesdag bij de Royal Ascot, de paardenrace die begin juni plaatsvindt nabij het gelijknamige dorpje ten westen van Londen.

De winnaar? Sue Moon, met een mosterdkleurige jurk en een simpele zwarte hoed. ‘Ik ben gewoon opgestaan’, verklaarde de 50-jarige haar zege at the races, ‘ik heb een bad genomen en me aangekleed.’