De talenten van 2020

De vakjury van de Volkskrant, bestaande uit 253 kenners, voorspelt de talenten van 2020 (plus de runners-up). In zes vakgebieden dit keer. En we vroegen de talenten van 2019 hoe ‘hun’ jaar is verlopen.

 • Talent Pop​

  Snelle

  Eigenlijk was 2019 al het jaar van de rapper met die doodgewone uitstraling van je buurjongen. Lars Bos alias Snelle (24) bracht twee albums uit, waarvan het tweede, Vierentwintig, meteen op nummer 1 belandde in de Album Top 100. Met die stormachtige doorbraak deed Snelle zijn naam eer aan. Drie vrienden en bekenden leggen uit waarom hij zo voortreffelijk is.

  Lees het hele verhaal

 • Talent Comedy

  Glodi Lugungu

  Glodi Lugungu (27) treedt pas twee jaar op als stand-upcomedian, maar een prijs is al binnen en zijn eerste voorstelling is in de maak. Best een welkom advies van zijn voorbeeld Brigitte Kaandorp: durf een beginner te zijn.

  Lees het hele verhaal

 • Talent Literatuur

  Iduna Paalman

  Alles kan misgaan. Met die wetenschap schreef Iduna Paalman (28) haar eerste dichtbundel De grom uit de hond halen. Goede recensies en uitnodigingen voor optredens volgden. Nu is ze uitgeroepen tot literair talent van het jaar. ‘Ik ben wel bang geweest voor cynisme’.

  Lees het hele verhaal

 • Talent Regie

  Viktor van der Valk

  Verwacht geen Hollywood-standaard bij regisseur Viktor van der Valk (32). Hij verzet zich er juist steeds meer tegen. Zijn film Nocturne is bejubeld als een manifest voor de verbeelding.

  Lees het hele verhaal

 • Talent Acteren

  Shahine El-Hamus

  Niemand betwijfelt sinds zijn hoofdrol in De belofte van Pisa dat Shahine El-Hamus (19) een film kan dragen. De bevriende auteur van het gelijknamige boek voorziet een grote toekomst.

  Lees het hele verhaal

 • Talent Media

  Bram Krikke

  Als geen ander weet presentator Bram Krikke (25) – vlassig snorretje, sullig voorkomen, joejoe – een personage van zichzelf te maken. Een interview? Daar bedankt hij voor. We gaan nog veel van hem horen. Maar, zei een van de experts: ‘Hij moet wel oppassen dat wat hij doet geen trucje wordt.’

  Lees het hele verhaal

 • Talent Media

  Sekszusjes

  Hun vijfdelige webserie Sekszusjes TV, gemaakt met regisseur Marcel van der Velde, is seksuele voorlichting zoals je wil dat het is: eerlijk, nuchter en grappig. Met het schaamrood op de kaken bespreken de zussen de intiemste onderwerpen, bijvoorbeeld wat je moet zeggen als je pijn hebt tijdens de seks of wat voor standjes ze afwerken tijdens een vrijpartij.

  Lees het hele verhaal

 • Talent Media

  Sagid Carter

  VPRO-hoofdredacteur Stan van Engelen is duidelijk: ‘Sagid Carter is de vrouw met de beste muzieksmaak van 3FM.’ Iedere zaterdagavond van tien tot twaalf presenteert de 25-jarige Amsterdamse radiomaker Club Carter, met muziek die past bij een preparty voor het uitgaan. Denk: elektronische r&b van Blood Orange, deephouse van Peggy Gou en postpunk van Joy Division.

  Lees het hele verhaal

Achter de schermen bij de fotoshoot

De beste nummers van 2019 volgens de talenten