Chinees Nieuwjaar: het Jaar van het Varken

Vandaag wordt over de hele wereld het Chinees nieuwjaar ingeluid. 2019 staat in het teken van het Jaar van het Varken. Het varken wordt beschouwd als een symbool van optimisme, enthousiasme en hard werken.

In tradtionele kostuums uit de tijd van de Qing-dynastie wordt een keizerlijk offerritueel uitgevoerd om de aarde te aanbidden, in Ditan Park in Beijing, China.

Artiesten vermaken toeristen in een tempel in Chinatown in Bangkok, Thailand.

Dansers voeren een traditionele drakendans uit in de Kuan Yin-tempel tijdens de nieuwjaarsvieringen op 5 februari 2019 in Klang, net buiten Kuala Lumpur in Maleisië.

Bezoekers van de Yonghegong-tempel in Beijing, China, bidden en branden wierook.

Kinderen spelen met minivarkens, voorafgaand aan de nieuwjaarsvieringen in het Chinatown-gebied van Manilla, de Filipijnen.

Twee duikers voeren een Chinese leeuwendans uit onder water in het KLCC-aquarium in Kuala Lumpur, Maleisië.

Een vuurspuwende danseres in Chinatown Manila, de Filipijnen.

Een afbeelding van Peppa Pig staat op de zijkant van een sportwagen, geparkeerd bij een kantoor in Beijing. Het tekenfilmfiguurtje zou een symbool zijn van ‘gangsters’en tegencultuur in China, maar lijkt met het nieuwe Jaar van het Varken aan populariteit te winnen.

Ballonverkopers in Hanoi, Vietnam.

Een keizerlijke kostuumparade in Chinatown in Yangon, Myanmar.

Ter voorbereiding op het Chinese nieuwjaar hangt een verkoper geroosterde varkens in de verkoop op een markt in Phnom Penh, Cambodja.

Gelovigen branden wierook in de Wong Tai Sin-tempel in Hong Kong.