Wereld in beeld

De opmerkelijkste foto's van afgelopen week

Educandos afgebrand in Brazilië

Bewoners van de wijk Educandos in het Braziliaanse Manaus moeten werkeloos toekijken hoe hun huizen afbranden, terwijl de brandweer een grote brand probeert de blussen. Hoewel er voor zover bekend geen doden vielen bij de brand, sloegen zeker 2000 mensen op de vlucht en werden zo'n 600 huizen verwoest. De oorzaak van de brand is vooralsnog onduidelijk. Volgens een overheidsfunctionaris lag die mogelijk bij een ongeluk met een snelkookpan. Dit soort branden zijn veelvoorkomend in de arme wijken van Brazilië, waar een combinatie van dichte bebouwing en weinig stadsplanning de vlammen ruimbaan geeft. Foto Michael Dantas / AFP

Kijk hier verder voor meer foto's van Educandos

expanded Klik hier om te bekijken

Vernielde graven

In het Franse dorpje Herrlisheim zijn joodse grafstenen beklad met hakenkruizen. In totaal werden 37 stenen in de nacht van 10 december ontsierd met het nazi-symbool, evenals een gedenkteken voor slachtoffers van de Holocaust. Daags nadat de vandalen toesloegen, woonde de Franse minister van binnenlandse zaken een ceremonie op de joodse begraafplaats bij om het anti-semitisme te veroordelen. Vorige maand luidde de Franse regering nog de noodklok over de toename van anti-semitische incidenten in het land. De Franse premier beloofde toen nog hard op te treden, onder meer door speciale aanklagers aan te stellen om antisemitische daden te vervolgen.  Foto Sebastien Bozon / AFP. 

Kerstmarkt

Al hangend in de lucht zwaaien vrouwen verkleed als engelen naar toeschouwers op een kerstmarkt in het Tsjechische Ustek. De ‘vliegende engelen’ daalden van bijna 30 meter hoogte neer vanaf de Sint Pieter en Pauluskerk. Dit is het derde jaar op rij dat het spektakel wordt opgevoerd in het dorpje. Foto David W Cerny / Reuters.