Met Groenteman in de kast

Met Groenteman in quarantaine #35: Sanne Wallis de Vries, cabaretier

Deze keer niet vanonder de hoogslaper van zijn dochter, maar vanaf een Amsterdams terrasje met cabaretier Sanne Wallis de Vries. Zij maakt zich boos over de laksheid waarmee Den Haag omspringt met de cultuursector. Deze week gaat ze daarom naar het Binnenhof om minister Van Engelshoven duidelijk te maken hoe desastreus het is als, in het bijzonder, kleine theaters droogvallen. Want, denkt Wallis de Vries, als die omvallen, kan dat onherstelbare schade toebrengen aan de hele theaterwereld.


Luister ook op

Speel de podcast Met Groenteman in quarantaine #35: Sanne Wallis de Vries, cabaretier af op Spotify Speel de podcast Met Groenteman in quarantaine #35: Sanne Wallis de Vries, cabaretier af op Apple Podcasts Speel de podcast Met Groenteman in quarantaine #35: Sanne Wallis de Vries, cabaretier af op Castbox Speel de podcast Met Groenteman in quarantaine #35: Sanne Wallis de Vries, cabaretier af op Google Podcasts Speel de podcast Met Groenteman in quarantaine #35: Sanne Wallis de Vries, cabaretier af op Overcast Speel de podcast Met Groenteman in quarantaine #35: Sanne Wallis de Vries, cabaretier af op Pocketcasts Speel de podcast Met Groenteman in quarantaine #35: Sanne Wallis de Vries, cabaretier af op Podcastluisteren.nl Speel de podcast Met Groenteman in quarantaine #35: Sanne Wallis de Vries, cabaretier af op Stitcher

Meer afleveringen

Met Groenteman in het nieuwe normaal #13: Ronald Snijders, cabaretier

In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Deze keer ontvangt hij bij hem thuis aan de keukentafel cabaretier Ronald Snijders. Aan donkerte en moeilijk doen doet hij niet. Zijn antwoord op het leven? Grapjes maken. En waarom ook niet.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #12: Siegfried Woldhek, kunstenaar

In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Vandaag belt hij met kunstenaar Siegfried Woldhek, bekend van zijn tekeningen in Vrij Nederland en het NRC.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #11: Robert Vuijsje, schrijver

In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Deze keer in de achtertuin van schrijver Robert Vuijsje. Hij schrijft al sinds 2014 de rubriek Land van Afkomst voor de Volkskrant, en onlangs kwam een verzameling van zijn beste interviews uit die rubriek uit in boekvorm.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #10: Henk Spaan, journalist en columnist

In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Deze aflevering met voetbalkenner Henk Spaan. Hij zit al sinds de lockdown in zijn huisje in Frankrijk en vindt dat prima. Natuurlijk mist hij de voetbalcompetities, maar hij wanhoopt niet. Want: er is overal wel ergens voetbal. Verder vermaakt hij zich sinds kort op Twitter en appt hij af en toe met oud-klasgenoot Ab Osterhaus.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #9: Rasit Elibol, journalist

In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Dit keer gaat hij op bezoek bij journalist Rasit Elibol, en praat met hem over zijn Turkse familie en achtergrond en hoe dit van invloed is op zijn leven en werk. Hij schreef onlangs een groot artikel over het inleveren van zijn Turkse paspoort.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #8: Peter Buurman, schrijver

In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Dit keer belt hij met schrijver Peter Buurman, die dit jaar debuteerde met zijn boek Een goede nachtrust, én de tiende verjaardag zijn Twitteraccount viert.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #7: Michiel van de Pol, striptekenaar

In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Vanuit de tent op de camping in Drenthe belt hij in deze aflevering met striptekenaar Michiel van de Pol. Hij legde zijn afgelopen maanden vast in een coronastripdagboek, genaamd Huidhonger en andere ongemakken.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #6: Eli Content, kunstenaar

In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Dit keer is hij op bezoek bij beeldend kunstenaar Eli Content. Een overzichtstentoonstelling van zijn werk is nu te zien in het Joods Historisch Museum in Amsterdam.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #5: Lola Nouwens, LEGO master

In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Deze keer brengt hij een bezoekje aan Lola Nouwens. Zij won samen met haar ex-vriend het programma LEGO Masters.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #4: Leon de Winter, schrijver

In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Deze aflevering zit hij in de serre van het imposante huis van schrijver en frietondernemer Leon de Winter.
play

Colofon

Presentatie en interviews: Gijs Groenteman
Montage en sound design: Daan Hofstee
Eindredactie: Corinne van Duin