Met Groenteman in de kast

Met Groenteman in quarantaine #24: Marcel van Roosmalen, schrijver

Vanuit quarantaine, niet vanuit de Volkskrant archiefkast. Gijs Groenteman belt met mensen om te vragen hoe het met hen gaat in deze vreemde tijd. Schrijver en columnist Marcel van Roosmalen verhaalt op zijn droogkomische manier hoe zijn boek ‘Nederland onder het systeemplafond’ tot stand kwam. Met zijn scherpe oog voor het menselijk tekort schetst hij diep trieste verhalen om te lachen. Ondertussen krijgen zijn kleuters een lekkere sultana. 

Accepteer cookies van sociale media om deze inhoud te bekijken.

Heb je toestemming gegeven maar zie je geen inhoud?
Zet dan je adblocker uit.


Luister ook op

Speel de podcast Met Groenteman in quarantaine #24: Marcel van Roosmalen, schrijver af op Spotify Speel de podcast Met Groenteman in quarantaine #24: Marcel van Roosmalen, schrijver af op Apple Podcasts Speel de podcast Met Groenteman in quarantaine #24: Marcel van Roosmalen, schrijver af op Castbox Speel de podcast Met Groenteman in quarantaine #24: Marcel van Roosmalen, schrijver af op Google Podcasts Speel de podcast Met Groenteman in quarantaine #24: Marcel van Roosmalen, schrijver af op Overcast Speel de podcast Met Groenteman in quarantaine #24: Marcel van Roosmalen, schrijver af op Pocketcasts Speel de podcast Met Groenteman in quarantaine #24: Marcel van Roosmalen, schrijver af op Podcastluisteren.nl Speel de podcast Met Groenteman in quarantaine #24: Marcel van Roosmalen, schrijver af op Stitcher

Meer afleveringen

Met Groenteman in het nieuwe normaal #29: Thomas Acda, muzikant en schrijver

Thomas Acda is een alleskunner. Naast zijn carrière als singer-songwriter is hij acteur, cabaretier, maar ook schrijver die net zijn nieuwe boek heeft gepubliceerd, Scenario. Het gaat natuurlijk over The Beatles maar ook over vriendschap en zijn hunkering naar rust. Hij staat midden in het leven, maar heeft hij ook een sterk verlangen om te ontsnappen uit het dagelijks leven. Af en toe brengt Thomas een weekje alleen in New York door, zodat hij even niet hoeft na te denken, niets hoeft te beslissen, en dan schrijft hij.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #28: Anton Dautzenberg, schrijver

Schrijver Anton Dautzenberg had dit voorjaar het coronavirus flink te pakken. Zijn klachten en angsten waren heel ernstig. Dit dieptepunt van het jaar, werd gelukkig gevolgd door een hoogtepunt: samenwonen. En dat brengt ongelofelijk veel geluk. Hoe zijn nieuwe, uitzonderlijke boek zal worden ontvangen, wacht hij rustig af vanuit zijn torenkamer vol boeken. 
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #27: Guida Joseph, illustrator

Guida Joseph is illustrator en maakte een ‘graphic memoir’ genaamd De rode draad. Het is een boek over het kampverleden van haar vader en de mantelzorg voor haar moeder. Gijs Groenteman gaat bij haar op bezoek om het te hebben over ziekte, de liefde en familie. Kortom: het leven.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #26: Claudia de Breij, cabaretier

Claudia de Breij is bezig met een voorstelling over de artieste Heintje Davids, dus gaat Gijs bij haar op bezoek. Ze praten over het goede en slechte in de mens, haar sociale inborst maar ook haar zwartgallige kant. Toch eindigt haar werk altijd optimistisch en happy. Want hoe moet je anders verder in het leven? Maar ze mist het belangrijkste in haar leven heel erg: op het toneel staan.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #25: Wanda de Kanter, longarts en activist

Stoptober is net begonnen. Geen beter moment voor een gesprek met longarts Wanda de Kanter, die al jaren actie voert tegen de tabaksindustrie. Gijs ging bij haar op bezoek.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #24: Eelco Smits, acteur

Acteurs Eelco Smits en Minou Bosua hebben samen een zoon. Alleen is Eelco slechts de biologische vader, en verzorgt Minou de opvoeding. Over die samengestelde gezinsstructuur maakten ze de voorstelling Niet de vaders, die binnenkort te zien is door het hele land. Gijs ging bij Eelco thuis op bezoek om daarover te praten.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #23: Kelli van der Waals, journalist

Misschien moeilijk voor te stellen, maar er is een generatie die nooit een wereld zonder internet heeft meegemaakt. Aan die generatie wijdde journalist Kelli van der Waals haar boek Picture perfect. Gijs Groenteman belde haar op voor uitleg.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #22: Elma Drayer, schrijver en columnist

Schrijver en columnist Elma Drayer is niet zo’n beller. Tóch belt Gijs Groenteman in deze aflevering met haar, een jaar nadat ze te gast was in de archiefkast. Toen was net haar boek Witte schuld uit, waar ze onlangs de PrinsjesBoekenprijs voor kreeg.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #21: Joline Jolink, modeontwerper

Volgens modeontwerper Joline Jolink is haar beroep half psychologisch. Ze brak vrij vroeg met alle wetten in de modewereld, en nu is ze succesvol én duurzaam. Gijs ging op bezoek in haar atelier. 
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #20: Tim den Besten, programmamaker

Programmamaker Tim den Besten komt deze week met een tweede seizoen van zijn programma De outsiders. Gijs ging bij hem langs om erover te praten. 
play

Colofon

Presentatie en interviews: Gijs Groenteman
Montage en sound design: Daan Hofstee
Eindredactie: Corinne van Duin