Met Groenteman in de kast

Met Groenteman in het nieuwe normaal #30: Maike Meijer, actrice

Actrice Maike Meijer van Toren C schreef en illustreerde het boek ‘Wen er maar aan’. Over de overgang, ouder worden en de rol van seks. Ze vindt zichzelf nu meer de huismerk-barbie dan de Mattel Barbie van weleer. Maar ja, je moet gaande blijven.

Accepteer cookies van sociale media om deze inhoud te bekijken.

Heb je toestemming gegeven maar zie je geen inhoud?
Zet dan je adblocker uit.


Luister ook op

Speel de podcast Met Groenteman in het nieuwe normaal #30: Maike Meijer, actrice af op Spotify Speel de podcast Met Groenteman in het nieuwe normaal #30: Maike Meijer, actrice af op Apple Podcasts Speel de podcast Met Groenteman in het nieuwe normaal #30: Maike Meijer, actrice af op Castbox Speel de podcast Met Groenteman in het nieuwe normaal #30: Maike Meijer, actrice af op Google Podcasts Speel de podcast Met Groenteman in het nieuwe normaal #30: Maike Meijer, actrice af op Overcast Speel de podcast Met Groenteman in het nieuwe normaal #30: Maike Meijer, actrice af op Pocketcasts Speel de podcast Met Groenteman in het nieuwe normaal #30: Maike Meijer, actrice af op Podcastluisteren.nl Speel de podcast Met Groenteman in het nieuwe normaal #30: Maike Meijer, actrice af op Stitcher

Meer afleveringen

#46: Maarten en Billie Slagboom, vader en dochter (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Vader en dochter Maarten en Billie Slagboom zijn eraan verknocht: het speuren naar en het vastleggen van verlaten en verstilde plekken. Resultaat: een prachtig fotoboek genaamd ‘Hier woont alleen de tijd’. Gijs ging bij ze op bezoek om erover te praten.
play

#45: Kustaw Bessems, journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Kustaw Bessems is journalist bij de Volkskrant en schrijft wekelijks een column over de bestuurlijke kant van de coronacrisis. Gijs ging bij hem op bezoek, en samen kijken ze terug op één jaar corona in Nederland. Had de toch al zo fragiele Nederlandse samenleving beter beschermd kunnen worden? Wat is de nietsontziende rol van Rutte in deze crisis? En hoe kun je je als land beter wapenen tegen extreme omstandigheden?
play

#44: Lilian Marijnissen, politicus (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Lilian Marijnissen is lijsttrekker van de SP. Gijs gaat bij haar op bezoek in haar werkkamer in Den Haag, waar ze nog steeds geen schilderij aan de muur heeft hangen. Wat zijn haar drijfveren, en hoe is ze de politiek ingerold? En hoe was het op te groeien met een vader in de politiek?
play

#43: Sofie Lakmaker, schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Sofie Lakmaker is pizzabakker, columnist en schrijver. Ze debuteerde vorige week met haar roman De geschiedenis van mijn seksualiteit, waarin ze een boekje opendoet over haar liefdesleven en de zoektocht naar haar gender. Gijs ging bij haar langs om te praten over debuteren als schrijver, haar verzorgingsdrang, en - natuurlijk - gender.
play

#42: Jaap Goudsmit, viroloog (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Jaap Goudsmit schreef het boek ‘Vrij van corona’. Reden voor een inzichtelijk marathoninterview met deze hoogleraar epidemiologie en infectieziekten aan de Harvard Public School of Health en wetenschappelijk directeur van het Human Vaccines Project. Gijs praat met hem over het gebrek aan leiding in deze crisis in Nederland, de Kafkaiaanse structuur van het vaccinatiebeleid en de bizarre zuinige inkoop van Europa van de vaccins. Waar blijft het Deltaplan voor deze crisis, vraagt Goudsmit zich af?
play

#41: Christiaan Alberdingk Thijm, advocaat en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Advocaat Christiaan Alberdingk Thijm heeft een fascinatie voor mensen met een geheim. En zo ontstond ook zijn nieuwste roman De familie Wachtman, een verrassend actueel verhaal over een spermadonor. Gijs ging bij hem op bezoek om erover te praten.
play

#40: Patrick Laureij, cabaretier (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Cabaretier Patrick Laureij is een gevoelige man met een open blik naar de wereld. De voormalige vechtersbaas uit Rotterdam-Zuid gaat met Gijs in gesprek in comedyclub Toomler. Over de stand-uppen, depressie, zijn moeder en zijn ontwapenende eerlijkheid.  Zijn nieuwe programma heet Nederlands Hoop en is 23 januari op televisie.
play

#39: Rodney Lam, ondernemer en regisseur (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Hij regisseert, acteert, schrijft, is mede-eigenaar van een groot modemerk én voedt vijf kinderen op. Rodney Lam krijgt het allemaal voor elkaar. Gijs ging bij hem langs op zijn kantoor voor een gesprek over zijn onvermoeibaarheid, succes, familie en Suriname.
play

#38: Lykele Muus, acteur en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Lykele Muus, acteur en schrijver, is gescheiden en schreef daar een boek over: Zo kan het dus ook. Het verschijnt volgende week en is zeker geen pleidooi voor het single vaderschap, maar hij ziet ook wel de voordelen van het alleen zijn. 
play

#37: Nynke Sietsma, journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Nynke Sietsma, freelance journalist voor assorti media, beleefde het donkerste jaar van haar leven. Haar zoontje Berend (4) overleed op 28 oktober. Gijs kent haar via haar Instagram en Twitter, waar ze de ziekte van Berend heel intiem en integer deelde. Nynke vertelt hoe het ging, hoe het gaat en hoe ze met de moed der wanhoop doorgaat met haar man en dochter.
play

Colofon

Presentatie en interviews: Gijs Groenteman
Montage en sound design: Daan Hofstee
Eindredactie: Corinne van Duin