Met Groenteman in de kast

Met Groenteman in het nieuwe normaal #16: Madeleijn van den Nieuwenhuizen, mediacriticus

In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Vandaag belt hij met Madeleijn van den Nieuwenhuizen, bekend van haar Instagram-account Zeikschrift, waarin ze seksisme en racisme in de Nederlandse media onder de loep neemt. Daarnaast is ze nu ook haar eigen nieuwsbrief begonnen: Vrijschrift.

Accepteer cookies van sociale media om deze inhoud te bekijken.

Heb je toestemming gegeven maar zie je geen inhoud?
Zet dan je adblocker uit.


Luister ook op

Speel de podcast Met Groenteman in het nieuwe normaal #16: Madeleijn van den Nieuwenhuizen, mediacriticus af op Spotify Speel de podcast Met Groenteman in het nieuwe normaal #16: Madeleijn van den Nieuwenhuizen, mediacriticus af op Apple Podcasts Speel de podcast Met Groenteman in het nieuwe normaal #16: Madeleijn van den Nieuwenhuizen, mediacriticus af op Castbox Speel de podcast Met Groenteman in het nieuwe normaal #16: Madeleijn van den Nieuwenhuizen, mediacriticus af op Google Podcasts Speel de podcast Met Groenteman in het nieuwe normaal #16: Madeleijn van den Nieuwenhuizen, mediacriticus af op Overcast Speel de podcast Met Groenteman in het nieuwe normaal #16: Madeleijn van den Nieuwenhuizen, mediacriticus af op Pocketcasts Speel de podcast Met Groenteman in het nieuwe normaal #16: Madeleijn van den Nieuwenhuizen, mediacriticus af op Podcastluisteren.nl Speel de podcast Met Groenteman in het nieuwe normaal #16: Madeleijn van den Nieuwenhuizen, mediacriticus af op Stitcher

Meer afleveringen

Met Groenteman in het nieuwe normaal #23: Kelli van der Waals, journalist

Misschien moeilijk voor te stellen, maar er is een generatie die nooit een wereld zonder internet heeft meegemaakt. Aan die generatie wijdde journalist Kelli van der Waals haar boek Picture perfect. Gijs Groenteman belde haar op voor uitleg.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #22: Elma Drayer, schrijver en columnist

Schrijver en columnist Elma Drayer is niet zo’n beller. Tóch belt Gijs Groenteman in deze aflevering met haar, een jaar nadat ze te gast was in de archiefkast. Toen was net haar boek Witte schuld uit, waar ze onlangs de PrinsjesBoekenprijs voor kreeg.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #21: Joline Jolink, modeontwerper

Volgens modeontwerper Joline Jolink is haar beroep half psychologisch. Ze brak vrij vroeg met alle wetten in de modewereld, en nu is ze succesvol én duurzaam. Gijs ging op bezoek in haar atelier. 
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #20: Tim den Besten, programmamaker

Programmamaker Tim den Besten komt deze week met een tweede seizoen van zijn programma De outsiders. Gijs ging bij hem langs om erover te praten. 
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #19: Viggo Waas, cabaretier en acteur

Cabaretier en nu ook schrijver Viggo Waas staat momenteel wat wiebelig in het leven, onder meer door zijn zieke vader. Zijn uitstraling is echter onverwoestbaar vrolijk. Toch is zijn inborst niet wezenlijk blijmoedig. Gijs gaat bij hem op bezoek en praat over zijn nieuwe boek, vroeger, voetbal en ja, toch vrouwen.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #18: Ype Driessen, fotostripmaker

Hij is bekend van zijn strips in Het Parool, de podcast Eeuw van de amateur, en nu komt fotostripmaker Ype Driessen met het boek Het nadeel van de twijfel. Een boek - natuurlijk in fotostripvorm - over zijn leven, neuroses, geest en alles wat daarbij komt kijken. Gijs ging bij hem op bezoek om erover te praten.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #17: Tjitske Reidinga, actrice

Eigenlijk vond actrice Tjitske Reidinga de afgelopen periode voor zichzelf stiekem wel fijn. Lekker rustig, en veel tijd om te focussen op haar gezin, mooie kleuren en duffe hobby's. Wel wordt ze om de week getest op corona, want voor een nieuwe televisieserie moeten er moeten gewoon erotische scenes worden gespeeld.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #16: Madeleijn van den Nieuwenhuizen, mediacriticus

In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Vandaag belt hij met Madeleijn van den Nieuwenhuizen, bekend van haar Instagram-account Zeikschrift, waarin ze seksisme en racisme in de Nederlandse media onder de loep neemt. Daarnaast is ze nu ook haar eigen nieuwsbrief begonnen: Vrijschrift.
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #15: Arjen Lubach, presentator, schrijver en cabaretier

In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Deze keer is hij op bezoek bij presentator en schrijver Arjen Lubach, voor een indringend gesprek over geloof, de mens, en - natuurlijk - het leven. 
play

Met Groenteman in het nieuwe normaal #14: Astrid de Jong, radiomaker

In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Vandaag belt hij met radiopresentator Astrid de Jong, bekend van haar programma Nachtzuster op NPO Radio 1.
play

Colofon

Presentatie en interviews: Gijs Groenteman
Montage en sound design: Daan Hofstee
Eindredactie: Corinne van Duin