Met Groenteman in de kast

#38: Lykele Muus, acteur en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Lykele Muus, acteur en schrijver, is gescheiden en schreef daar een boek over: Zo kan het dus ook. Het verschijnt volgende week en is zeker geen pleidooi voor het single vaderschap, maar hij ziet ook wel de voordelen van het alleen zijn. 

Accepteer cookies van sociale media om deze inhoud te bekijken.

Heb je toestemming gegeven maar zie je geen inhoud?
Zet dan je adblocker uit.


Luister ook op

Speel de podcast #38: Lykele Muus, acteur en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal) af op Spotify Speel de podcast #38: Lykele Muus, acteur en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal) af op Apple Podcasts Speel de podcast #38: Lykele Muus, acteur en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal) af op Castbox Speel de podcast #38: Lykele Muus, acteur en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal) af op Google Podcasts Speel de podcast #38: Lykele Muus, acteur en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal) af op Overcast Speel de podcast #38: Lykele Muus, acteur en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal) af op Pocketcasts Speel de podcast #38: Lykele Muus, acteur en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal) af op Podcastluisteren.nl Speel de podcast #38: Lykele Muus, acteur en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal) af op Stitcher

Meer afleveringen

#51: Merijn Scholten, cabaretier (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Cabaretier Merijn Scholten kan natuurlijk het theater het afgelopen jaar niet in. Gelukkig vond hij snel een nieuw podium: Instagram. Hier doet hij typetjes en minisketches van 1 minuut, waar ook uw podcasthost Gijs aan moest geloven.
play

#50: Roel Coutinho, microbioloog (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Voormalig RIVM-directeur Roel Coutinho schreef het boek Vaxx over hoe vaccins zijn ontstaan en hoe ze onze wereld beter hebben gemaakt. Gijs ging bij hem op bezoek om over het boek te praten. Ze zitten niet bij Coutinho thuis, maar aan de overkant in de tuin van een kerk. Met de soundtrack van vogels, heel kort een schuurmachine en kerkklokken, luister je naar een mooi gesprek over hoe we ons wapenen tegen infectieziekten als corona, aids, sars en ebola. En welke rol Coutinho hier zelf in speelde.
play

#49: Loes Wijnhoven, muzikant en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Loes Wijnhoven vormt samen met haar tweelingzus de band Clean Pete. Maar onlangs verscheen ook haar debuut als schrijver: het boek ‘De hotelgids’, een komisch- filosofische zoektocht naar liefde en de zin van het leven. Gijs zocht haar op in haar woonplaats Nijmegen.
play

#48: Sylvana Simons, politicus (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Sylvana Simons is lijsttrekker van BIJ1. In deze drukke verkiezingsperiode maakt ze tijd vrij voor Gijs om te praten over racisme, seksisme, klimaat en gelijke verdeling van kapitaal. Want BIJ1 is volgens haar geen one-issue partij. Maar het gaat ook over haar missie, Amanda Gorman, en - natuurlijk - het leven.
play

#47: Jaap Goudsmit en Kustaw Bessems, viroloog en journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Het is niet de eerste keer dat viroloog Jaap Goudsmit te gast is in deze podcast. Toch moest hem nog wat van het hart over de vaccinatiestrategie van Nederland, nu het einde van de coronacrisis voorzichtig in beeld begint te komen. Gijs ging bij hem op bezoek, samen met Volkskrantjournalist Kustaw Bessems. Samen bespreken ze dit wonderlijke moment in de geschiedenis, de bestuurlijke wanorde, de rol van de technologie in deze crisis en dat er een symbolisch einde van deze crisis moet worden uitgeroepen.
play

#46: Maarten en Billie Slagboom, vader en dochter (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Vader en dochter Maarten en Billie Slagboom zijn eraan verknocht: het speuren naar en het vastleggen van verlaten en verstilde plekken. Resultaat: een prachtig fotoboek genaamd ‘Hier woont alleen de tijd’. Gijs ging bij ze op bezoek om erover te praten.
play

#45: Kustaw Bessems, journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Kustaw Bessems is journalist bij de Volkskrant en schrijft wekelijks een column over de bestuurlijke kant van de coronacrisis. Gijs ging bij hem op bezoek, en samen kijken ze terug op één jaar corona in Nederland. Had de toch al zo fragiele Nederlandse samenleving beter beschermd kunnen worden? Wat is de nietsontziende rol van Rutte in deze crisis? En hoe kun je je als land beter wapenen tegen extreme omstandigheden?
play

#44: Lilian Marijnissen, politicus (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Lilian Marijnissen is lijsttrekker van de SP. Gijs gaat bij haar op bezoek in haar werkkamer in Den Haag, waar ze nog steeds geen schilderij aan de muur heeft hangen. Wat zijn haar drijfveren, en hoe is ze de politiek ingerold? En hoe was het op te groeien met een vader in de politiek?
play

#43: Sofie Lakmaker, schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Sofie Lakmaker is pizzabakker, columnist en schrijver. Ze debuteerde vorige week met haar roman De geschiedenis van mijn seksualiteit, waarin ze een boekje opendoet over haar liefdesleven en de zoektocht naar haar gender. Gijs ging bij haar langs om te praten over debuteren als schrijver, haar verzorgingsdrang, en - natuurlijk - gender.
play

#42: Jaap Goudsmit, viroloog (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Jaap Goudsmit schreef het boek ‘Vrij van corona’. Reden voor een inzichtelijk marathoninterview met deze hoogleraar epidemiologie en infectieziekten aan de Harvard Public School of Health en wetenschappelijk directeur van het Human Vaccines Project. Gijs praat met hem over het gebrek aan leiding in deze crisis in Nederland, de Kafkaiaanse structuur van het vaccinatiebeleid en de bizarre zuinige inkoop van Europa van de vaccins. Waar blijft het Deltaplan voor deze crisis, vraagt Goudsmit zich af?
play

Colofon

Presentatie en interviews: Gijs Groenteman
Montage en sound design: Daan Hofstee
Eindredactie: Corinne van Duin