Met Groenteman in de kast

#37: Nynke Sietsma, journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Nynke Sietsma, freelance journalist voor assorti media, beleefde het donkerste jaar van haar leven. Haar zoontje Berend (4) overleed op 28 oktober. Gijs kent haar via haar Instagram en Twitter, waar ze de ziekte van Berend heel intiem en integer deelde. Nynke vertelt hoe het ging, hoe het gaat en hoe ze met de moed der wanhoop doorgaat met haar man en dochter.

Accepteer cookies van sociale media om deze inhoud te bekijken.

Heb je toestemming gegeven maar zie je geen inhoud?
Zet dan je adblocker uit.


Luister ook op

Speel de podcast #37: Nynke Sietsma, journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal) af op Spotify Speel de podcast #37: Nynke Sietsma, journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal) af op Apple Podcasts Speel de podcast #37: Nynke Sietsma, journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal) af op Castbox Speel de podcast #37: Nynke Sietsma, journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal) af op Google Podcasts Speel de podcast #37: Nynke Sietsma, journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal) af op Overcast Speel de podcast #37: Nynke Sietsma, journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal) af op Pocketcasts Speel de podcast #37: Nynke Sietsma, journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal) af op Podcastluisteren.nl Speel de podcast #37: Nynke Sietsma, journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal) af op Stitcher

Meer afleveringen

#41: Christiaan Alberdingk Thijm, advocaat en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Advocaat Christiaan Alberdingk Thijm heeft een fascinatie voor mensen met een geheim. En zo ontstond ook zijn nieuwste roman De familie Wachtman, een verrassend actueel verhaal over een spermadonor. Gijs ging bij hem op bezoek om erover te praten.
play

#40: Patrick Laureij, cabaretier (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Cabaretier Patrick Laureij is een gevoelige man met een open blik naar de wereld. De voormalige vechtersbaas uit Rotterdam-Zuid gaat met Gijs in gesprek in comedyclub Toomler. Over de stand-uppen, depressie, zijn moeder en zijn ontwapenende eerlijkheid.  Zijn nieuwe programma heet Nederlands Hoop en is 23 januari op televisie.
play

#39: Rodney Lam, ondernemer en regisseur (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Hij regisseert, acteert, schrijft, is mede-eigenaar van een groot modemerk én voedt vijf kinderen op. Rodney Lam krijgt het allemaal voor elkaar. Gijs ging bij hem langs op zijn kantoor voor een gesprek over zijn onvermoeibaarheid, succes, familie en Suriname.
play

#38: Lykele Muus, acteur en schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Lykele Muus, acteur en schrijver, is gescheiden en schreef daar een boek over: Zo kan het dus ook. Het verschijnt volgende week en is zeker geen pleidooi voor het single vaderschap, maar hij ziet ook wel de voordelen van het alleen zijn. 
play

#37: Nynke Sietsma, journalist (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Nynke Sietsma, freelance journalist voor assorti media, beleefde het donkerste jaar van haar leven. Haar zoontje Berend (4) overleed op 28 oktober. Gijs kent haar via haar Instagram en Twitter, waar ze de ziekte van Berend heel intiem en integer deelde. Nynke vertelt hoe het ging, hoe het gaat en hoe ze met de moed der wanhoop doorgaat met haar man en dochter.
play

#36: Freddy Tratlehner, kookboekenschrijver en rapper (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Een kookboek waar niemand uit kookt. Zo omschrijft Freddy Tratlehner (Vjeze Fur) zijn tweede kookboek Lekker Fred in het land. Gijs nodigde hem uit op de redactie van de Volkskrant voor een gesprek over dat boek, tekenen, zijn opvoeding en die tijd van optredens waar mensen raar dansen en stinken met elkaar.
play

#35: Heleen van Royen, schrijver (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Moeder, dochter, minnares heet het nieuwste boek van Heleen van Royen. Ze blikt hierin terug op 20 jaar boeken schrijven. Gijs is in quarantaine, dus belde haar vanonder de hoogslaper van zijn dochter om met haar te praten over haar schrijverschap, moederschap, oma zijn en natuurlijk ook seksualiteit.
play

#34: Marije Sietsma, schrijver en uitgever (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Marije Sietsma is journalist, schrijver een eenmans-uitgever van Loopvis. Het steeds scheppen van nieuwe projecten is iets waar ze niet zonder kan. Soms is dat behoorlijk lastig om te bolwerken, maar ze kan niet zonder mooie dingen in haar leven. Gijs ging bij haar op bezoek in haar winkel in Arnhem.
play

#33: Quinsy Gario, kunstenaar en activist (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Vanuit het Stedelijk Museum Amsterdam spreekt Gijs Groenteman met activist, kunstenaar en BIJ1-politicus Quinsy Gario. Gario heeft een stuk zeep voor Groenteman meegenomen: daarmee kan hij zijn mond spoelen, omdat hij in eerdere podcasts het n-woord heeft gebruikt. Gario is sinds zijn eerste kunstproject ‘Zwarte Piet is racisme’ op zijn hoede, maar toch immer hoopvol. Want in die negen jaar is er ook veel veranderd.
play

#32: Ferry Zandvliet, schrijver en Bataclan-overlevende (Met Groenteman in het nieuwe normaal)

Ferry Zandvliet overleefde vijf jaar geleden de gruwelijke aanslag in het Parijse poppodium Bataclan. Die avond veranderde zijn leven volledig, en daar schreef hij onlangs zijn boek Souvenirs over. Gijs ging bij hem op bezoek om over daarover te praten.   
play

Colofon

Presentatie en interviews: Gijs Groenteman
Montage en sound design: Daan Hofstee
Eindredactie: Corinne van Duin