De podcasts van de Volkskrant

Luister hier naar onze podcasts: van politiek tot cultuur, van interviews tot onderzoeksjournalistiek, van liefde tot filosofie. Vergeet je niet te abonneren op je favoriete podcast, reageren kan via podcasts@volkskrant.nl

Minder Werken

Promotie maken of meer vrije tijd? Doen wat je baas je opdraagt of je eigen plan trekken? In de Minder Werken Podcast behandelen we vragen waarmee velen worstelen in hun carrière. Omdat een carrière waar je gelukkig van wordt zoveel meer is dan hoger op de maatschappelijke ladder komen.

Moderne Liefde

Hoe is het om lief te hebben in 2021? Afgelopen jaren zag Corine Koole hoe labels vervaagden en hoe de grenzen tussen liefde en vriendschap minder scherp werden. In Moderne Liefde vertellen mensen aan Koole over hun persoonlijke zoektocht naar liefde en vriendschap.

Met Groenteman in de kast

In Met Groenteman in de kast gaat Gijs Groenteman iedere week in gesprek met iemand die hem op de een of andere manier heeft verwonderd of is opgevallen.

Liefdesbrieven van een kampbeul

De beruchte SS’er Willem van der Neut schreef na de oorlog liefdesbrieven vanuit de gevangenis. Zijn zoon Fokko leest ze pas jaren later, als hij zelf al met pensioen is. Het is het begin van een zoektocht. Wie was zijn vader? Waarom nam hij na zijn ontsnapping uit de gevangenis nooit meer contact met hem op?

De kamer van Klok

Wat gebeurt er in politiek Den Haag en daarbuiten? Laat je iedere week bijpraten door Sheila Sitalsing, Pieter Klok en Gijs Groenteman en de Haagse redactie van de Volkskrant.

Kleine jongens steken niet

De laatste twee jaar nemen steekincidenten onder tieners schrikbarend toe. Oorzaak volgens velen? Drillmuziek. Maar wat is dat?

Ondertussen in de kosmos

Alles wat zich afspeelt in de kosmos - en dus ook op planeet Aarde - wordt in deze podcast besproken door de wetenschapsredactie van de Volkskrant.

Van Twee Kanten

Overleeft een liefde ziekte, een miskraam of vreemdgaan? In Van Twee Kanten interviewt Corine Koole twee geliefden over een heftige gebeurtenis in hun relatie.

Beschaving: De Nabeschouwing (met Tim Fransen)

Is dit het coronavirus de genadeklap, of juist de noodrem? In ‘Beschaving: De Nabeschouwing’ beschouwt cabaretier en filosoof Tim Fransen de crisis.

POTUS de podcast

Gijs Groenteman neemt elke vrijdag de campagneweek door. Waar was Trump, wat deed Biden en waar had Amerika het over? Met POTUS de podcast ben je weer bij.

Het Volkskrantgeluid

Laura van der Haar en Jonathan van het Reve praten door met de mensen achter de meest interessante en spraakmakende verhalen.

De Grote Vragen Podcast

De podcast waar Simone Eleveld en Thomas Hogeling vragen net iets te uitgebreid beantwoorden.

Dit is de Toekomst

Hoe ziet onze toekomst eruit? Zes bekende auteurs lieten zich inspireren door topwetenschappers, en schreven naar aanleiding daarvan een verhaal voor de Volkskrant.

Nieuws in 5 minuten

Luister je dit, dan weet je het belangrijkste nieuws van vandaag.

De columnisten

Sheila Sitalsing, Sander Schimmelpenninck, Bert Wagendorp, Frank Heinen: de columnisten van De Volkskrant die dagelijks op pagina 2 staan, lezen zelf hun column voor.