De podcasts van de Volkskrant

Luister hier naar onze podcasts: van politiek tot cultuur, van interviews tot onderzoeksjournalistiek, van liefde tot filosofie. Vergeet je niet te abonneren op je favoriete podcast, reageren kan via podcasts@volkskrant.nl

Minder Werken

Promotie maken of meer vrije tijd? Doen wat je baas je opdraagt of je eigen plan trekken? In de Minder Werken Podcast behandelen we vragen waarmee velen worstelen in hun carrière. Omdat een carrière waar je gelukkig van wordt zoveel meer is dan hoger op de maatschappelijke ladder komen.

De kamer van Klok

De coronacrisis, een nieuw kabinet, verkiezingen en nu een oorlog in Oekraïne. In Den Haag is het zelden een week stil. Elke vrijdag nemen columnist Sheila Sitalsing, hoofdredacteur Pieter Klok, chef politiek Raoul du Pré en presentator Gijs Groenteman de politieke week met elkaar door.

De Zwevende Kijker

Netflix, HBO Max, Disney+, Amazon Prime of gewoon ouderwets naar de bioscoop. Nog nooit was het aanbod van films, series en documentaires zo groot. Heb je geen idee meer waar je moet beginnen en wat de moeite waard is? Geen probleem! In De Zwevende Kijker bespreken Esma Linnemann, Chris Buur en Mark Moorman elke week een dringend kijkadvies.

Ondertussen in de kosmos

Alles wat zich afspeelt in de kosmos - en dus ook op planeet Aarde - wordt in deze podcast besproken door de wetenschapsredactie van de Volkskrant.

Een Soort God

De avontuurlijke vrienden Jeppe en Joris zijn begin twintig als ze in de sportschool kennismaken met kungfu-leraar René. Een indrukwekkende vechtmeester die hen precies lijkt te snappen. Al snel maken Jeppe en Joris onderdeel uit van een nieuwe vriendengroep die samen traint, muziek maakt en motor rijdt. Iedereen kijkt op tegen René. Maar die blijkt ook grimmige trekjes te hebben.

Grijs gebied

Als de politie écht geen andere mogelijkheid ziet om een zwaar misdrijf op te lossen, is er nog een laatste strohalm: de inzet van undercoveragenten. Maar hoe ver mag dat gaan? In Grijs gebied duikt Volkskrant-journalist Elsbeth Stoker in de schimmige wereld van infiltratie, misleiding en (valse) bekentenissen.  

Stuurloos

Hoe kan Nederland beter worden bestuurd? Kustaw Bessems praat met gasten die het niet bij klagen laten, maar ideeën hebben over hoe het wel moet met onze democratie. Hoe zorgen we dat iedereen gehoord wordt? Hoe voorkomen we dat we van schandaal naar schandaal rennen? En hoe krijgen we de beste leiders op de belangrijkste plekken?

De liefde van nu

Hoe is het om lief te hebben in 2022? Afgelopen jaren zag Corine Koole hoe labels vervaagden en hoe de grenzen tussen liefde en vriendschap minder scherp werden. In Liefde van nu vertellen mensen aan Koole over hun persoonlijke zoektocht naar liefde en vriendschap.

Met Groenteman in de kast

In Met Groenteman in de kast gaat Gijs Groenteman iedere week in gesprek met iemand die hem op de een of andere manier heeft verwonderd of is opgevallen.

Liefdesbrieven van een kampbeul

De beruchte SS’er Willem van der Neut schreef na de oorlog liefdesbrieven vanuit de gevangenis. Zijn zoon Fokko leest ze pas jaren later, als hij zelf al met pensioen is. Het is het begin van een zoektocht. Wie was zijn vader? Waarom nam hij na zijn ontsnapping uit de gevangenis nooit meer contact met hem op?

Kleine jongens steken niet

De laatste twee jaar nemen steekincidenten onder tieners schrikbarend toe. Oorzaak volgens velen? Drillmuziek. Maar wat is dat?

Van Twee Kanten

Overleeft een liefde ziekte, een miskraam of vreemdgaan? In Van Twee Kanten interviewt Corine Koole twee geliefden over een heftige gebeurtenis in hun relatie.

Beschaving: De Nabeschouwing (met Tim Fransen)

Is dit het coronavirus de genadeklap, of juist de noodrem? In ‘Beschaving: De Nabeschouwing’ beschouwt cabaretier en filosoof Tim Fransen de crisis.

POTUS de podcast

Gijs Groenteman neemt elke vrijdag de campagneweek door. Waar was Trump, wat deed Biden en waar had Amerika het over? Met POTUS de podcast ben je weer bij.

De Nabespreking: 2021

Krijgen we eindelijk een progressief kabinet? Is de pandemie dit jaar ten einde? Gaan we ten onder aan inflatie? Vier redacteuren werd vorig jaar gevraagd naar hun visie op 2021. Hadden zijn het bij het rechte eind? Waren ze te somber? Of juist veel te optimistisch? Aan de hand van voorspellingen die zij aan het begin van dit jaar deden, blikt de Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Klok met hen terug.

Het Volkskrantgeluid

Laura van der Haar en Jonathan van het Reve praten door met de mensen achter de meest interessante en spraakmakende verhalen.

De Grote Vragen Podcast

De podcast waar Simone Eleveld en Thomas Hogeling vragen net iets te uitgebreid beantwoorden.

Dit is de Toekomst

Hoe ziet onze toekomst eruit? Zes bekende auteurs lieten zich inspireren door topwetenschappers, en schreven naar aanleiding daarvan een verhaal voor de Volkskrant.

Nieuws in 5 minuten

Luister je dit, dan weet je het belangrijkste nieuws van vandaag.

De columnisten

Sheila Sitalsing, Sander Schimmelpenninck, Bert Wagendorp, Frank Heinen: de columnisten van De Volkskrant die dagelijks op pagina 2 staan, lezen zelf hun column voor.