De podcasts van de Volkskrant

Luister hier naar onze audioprogramma's. De onderwerpen zijn gevarieerd: van politiek tot cultuur, van interviews tot onderzoeksjournalistiek en natuurlijk de liefde. Klik op de linkjes om te luisteren. Of gebruik ze om je te abonneren op een podcast app naar keuze op je telefoon.

Laatste afleveringen

Met Groenteman in de kast

#84: Bertolf, singer-songwriter

Gijs en zijn gast van deze week hebben iets gemeen: hun tomeloze bewondering voor die vier jongens uit Liverpool. Voor Bertolf begon het op zijn 14e, en het is alleen maar groter geworden. In deze nieuwe aflevering van Met Groenteman in de kast praten hoor je waarom The Beatles zo bijzonder zijn en speelt Bertolf een liedje van zijn laatste album.

het Volkskrantgeluid

#112: Wat is er nou waar over het ‘salafistische’ Haga Lyceum?

De leerlingen van het islamitische Cornelius Haga Lyceum zouden volgens de AIVD salafistisch geïndoctrineerd worden. De politiek wil de school graag dicht hebben, maar waarom dan precies? Verslaggevers Tjerk Gualthérie van Weezel en Rik Kuiper deden er onderzoek naar en zijn in deze aflevering van het Volkskrantgeluid te gast om daarover te praten.

Met Groenteman in de kast

#83: Shady El-Hamus, regisseur

Met zijn debuutfilm De Libi is hij met donderend geraas de Nederlandse filmwereld binnengestormd. Regisseur Shady El-Hamus zit deze week in de archiefkast bij Gijs Groenteman om te praten over die nieuwe film, tegenwind opzoeken, en hoe hij vol zelfvertrouwen is opgevoed.

Van Twee Kanten

Wanneer ben je geen geliefde meer, maar zorgverlener

Bo wist dat Marianne ziek was toen ze elkaar leerden kennen. Toch koos ze zonder twijfel voor haar. Nu de geest van Marianne ook aangetast lijkt te worden, gaat hun liefde een nieuwe fase in. Hebben jij en je partner ook een bijzonder verhaal dat jullie willen delen? Mail dan naar lust@volkskrant.nl Montage: Simone Eleveld Eindredactie: Corinne van Duin


Alle podcasts

De podcast waar we vragen net iets te uitgebreid beantwoorden. Hoeveel mensen kun je bijvoorbeeld kennen, zit daar een soort limiet aan? Sterven achternamen in Nederland niet langzaam uit? En wat bewijst de uitslag van een schriftelijke test, behalve hoe goed je bent in die test? Simone Eleveld en Thomas Hogeling zoeken het voor je uit.

Laatste afleveringen


Laura van der Haar en Jonathan van het Reve praten door met de mensen achter de meest interessante en spraakmakende verhalen, elke week in het Volkskrantgeluid. 

Laatste afleveringen


In Met Groenteman in de kast gaat Gijs Groenteman iedere week in gesprek met iemand die hem op de een of andere manier heeft verwonderd of is opgevallen. Opgenomen in de illustere archiefkast op de redactie van de Volkskrant.

Laatste afleveringen


Midden op de redactievloer van de Volkskrant, tussen de bureaus en keuken in, treden de beste bands en onontdekte pareltjes voor u op. Live en intiem: dat zijn de ingrediënten van de Volkskrant Kantoortuin Concerten.

Laatste afleveringen


Overleeft een liefde ziekte, een miskraam of vreemdgaan? In Van Twee Kanten interviewt Corine Koole twee partners over een heftige gebeurtenis in hun relatie. Ze interviewt ze apart van elkaar, zodat ze openhartig kunnen praten over hun verlangens, geheimen en strubbelingen binnen hun relatie. Soms voor het eerst hardop uitgesproken. 

Laatste afleveringen