5 tot en met 11 jaar

5 tot en met 11 jaar

Kindervaccinaties 
uitgelegd 

1 Waarom moeten kinderen een coronavaccinatie krijgen? 2 Wat voor klachten krijgen kinderen bij een coronabesmetting? 3 Welke bijwerkingen hebben de vaccins voor kinderen? 4 Wat is er bekend over de gevolgen op de lange termijn van deze vaccinaties? 5 Hoe maak je een afspraak voor een kindervaccinatie? 6 Mag een kind zelf beslissen of het gevaccineerd wordt? 7 Krijgen kinderen dezelfde vaccins als volwassenen? 8 Hoeveel kinderen zijn er al gevaccineerd? 9 Hoe overwin je de prikangst van een kind? 10 Is het erg als een kind onlangs een andere vaccinatie heeft gekregen? 11 Moet een kind dat het coronavirus al gehad heeft ook gevaccineerd worden? 12 In welke landen worden kinderen al gevaccineerd? 13 Mogen scholen aan leerlingen vragen of ze gevaccineerd zijn? 14 Krijgen kinderen ook een coronatoegangsbewijs? 15 Moeten kinderen gevaccineerd zijn om te reizen?

15

Moeten kinderen gevaccineerd zijn om te reizen?

Moeten kinderen gevaccineerd zijn om te reizen?

De criteria waaraan kinderen moeten voldoen om op reis te gaan, lopen per land sterk uiteen en kunnen bovendien ieder moment weer veranderen.

Voor de meeste landen, zoals Frankrijk, België, Spanje, Zweden, Portugal, Oostenrijk en Zwitserland, gelden op dit moment geen reisbeperkingen voor ongevaccineerde kinderen onder de 12 jaar. In sommige landen geldt een strenger inreisbeleid. In Duitsland moet bijvoorbeeld iedereen zonder coronavaccinatie- of herstelbewijs bij binnenkomst in quarantaine, ook kinderen. Vijf dagen na aankomst mogen alle kinderen onder de 6 jaar weer naar buiten. Voor een bezoek aan bijvoorbeeld een restaurant hoeven kinderen doorgaans niet gevaccineerd te zijn.

De Verenigde Staten verplichten iedere reiziger van 2 jaar of ouder bij aankomst een test te doen. In principe mogen ongevaccineerde reizigers de VS niet binnen. Voor kinderen onder de 18 jaar geldt een uitzondering op die regel, al moeten zij wel zeven dagen in quarantaine.

Op Nederlandwereldwijd.nl, een website van het ministerie van Buitenlandse Zaken, wordt per land precies bijgehouden welke reisbeperkingen er gelden.

Volg ons