5 tot en met 11 jaar

5 tot en met 11 jaar

Kindervaccinaties 
uitgelegd 

1 Waarom moeten kinderen een coronavaccinatie krijgen? 2 Wat voor klachten krijgen kinderen bij een coronabesmetting? 3 Welke bijwerkingen hebben de vaccins voor kinderen? 4 Wat is er bekend over de gevolgen op de lange termijn van deze vaccinaties? 5 Hoe maak je een afspraak voor een kindervaccinatie? 6 Mag een kind zelf beslissen of het gevaccineerd wordt? 7 Krijgen kinderen dezelfde vaccins als volwassenen? 8 Hoeveel kinderen zijn er al gevaccineerd? 9 Hoe overwin je de prikangst van een kind? 10 Is het erg als een kind onlangs een andere vaccinatie heeft gekregen? 11 Moet een kind dat het coronavirus al gehad heeft ook gevaccineerd worden? 12 In welke landen worden kinderen al gevaccineerd? 13 Mogen scholen aan leerlingen vragen of ze gevaccineerd zijn? 14 Krijgen kinderen ook een coronatoegangsbewijs? 15 Moeten kinderen gevaccineerd zijn om te reizen?

12

In welke landen worden kinderen al gevaccineerd?

In welke landen worden kinderen al gevaccineerd?

In veel Europese landen, waaronder België, Frankrijk, Duitsland en Italië, kunnen ouders er inmiddels toe besluiten om hun kinderen vanaf 5 jaar te laten inenten tegen corona. Het Verenigd Koninkrijk kiest er tot dusver voor om alleen kwetsbare kinderen tussen de 5 en de 11 jaar oud te vaccineren.

Een van de eerste landen die besloot vaccinaties voor jonge kinderen toe te staan, was Cuba. Daar komen ook nog jongere kinderen in aanmerking: kinderen vanaf 2 jaar kunnen een prik halen. In China ging in oktober de vaccinatiecampagne voor kinderen vanaf 3 jaar van start. Israël en de Verenigde Staten volgden kort daarop met groen sein voor vaccinaties voor kinderen tussen de 5 en de 11 jaar.

Volg ons