5 tot en met 11 jaar

5 tot en met 11 jaar

Kindervaccinaties 
uitgelegd 

1 Waarom moeten kinderen een coronavaccinatie krijgen? 2 Wat voor klachten krijgen kinderen bij een coronabesmetting? 3 Welke bijwerkingen hebben de vaccins voor kinderen? 4 Wat is er bekend over de gevolgen op de lange termijn van deze vaccinaties? 5 Hoe maak je een afspraak voor een kindervaccinatie? 6 Mag een kind zelf beslissen of het gevaccineerd wordt? 7 Krijgen kinderen dezelfde vaccins als volwassenen? 8 Hoeveel kinderen zijn er al gevaccineerd? 9 Hoe overwin je de prikangst van een kind? 10 Is het erg als een kind onlangs een andere vaccinatie heeft gekregen? 11 Moet een kind dat het coronavirus al gehad heeft ook gevaccineerd worden? 12 In welke landen worden kinderen al gevaccineerd? 13 Mogen scholen aan leerlingen vragen of ze gevaccineerd zijn? 14 Krijgen kinderen ook een coronatoegangsbewijs? 15 Moeten kinderen gevaccineerd zijn om te reizen?

10

Is het erg als een kind onlangs een andere vaccinatie heeft gekregen?

Is het erg als een kind onlangs een andere vaccinatie heeft gekregen?

Het kan voor een kind geen kwaad om in korte tijd meerdere vaccinaties te krijgen, maar er moeten wel veertien dagen tussen het coronavaccin en andere vaccinaties in zitten. Als een kind ook een ander vaccin krijgt, raadt het RIVM aan om dat bij de GGD te melden.

Het RIVM roept ouders wel op om de coronavaccinatie voorrang te geven. Als een ouder ook uitnodigingen voor andere vaccinaties heeft gekregen, zoals de DTP- en BMR-vaccinatie voor 9-jarigen, adviseert het RIVM ouders om eerst de coronavaccinatie in te plannen.

Volgens het RIVM kan het geen kwaad om meerdere vaccinaties in korte tijd te ontvangen. Baby’s krijgen bijvoorbeeld ook in korte tijd meerdere vaccinaties toegediend.

Volg ons