5 tot en met 11 jaar

5 tot en met 11 jaar

Kindervaccinaties 
uitgelegd 

1 Waarom moeten kinderen een coronavaccinatie krijgen? 2 Wat voor klachten krijgen kinderen bij een coronabesmetting? 3 Welke bijwerkingen hebben de vaccins voor kinderen? 4 Wat is er bekend over de gevolgen op de lange termijn van deze vaccinaties? 5 Hoe maak je een afspraak voor een kindervaccinatie? 6 Mag een kind zelf beslissen of het gevaccineerd wordt? 7 Krijgen kinderen dezelfde vaccins als volwassenen? 8 Hoeveel kinderen zijn er al gevaccineerd? 9 Hoe overwin je de prikangst van een kind? 10 Is het erg als een kind onlangs een andere vaccinatie heeft gekregen? 11 Moet een kind dat het coronavirus al gehad heeft ook gevaccineerd worden? 12 In welke landen worden kinderen al gevaccineerd? 13 Mogen scholen aan leerlingen vragen of ze gevaccineerd zijn? 14 Krijgen kinderen ook een coronatoegangsbewijs? 15 Moeten kinderen gevaccineerd zijn om te reizen?

8

Hoeveel kinderen zijn er al gevaccineerd?

Hoeveel kinderen zijn er al gevaccineerd?

Vanaf juni vorig jaar kunnen de ruim 1,1 miljoen Nederlandse kinderen tussen de 12- en 18 jaar zich laten vaccineren. Inmiddels is tweederde van hen volledig gevaccineerd. Dat percentage ligt lager dan bij volwassenen. Over het algemeen geldt: hoe ouder, hoe hoger de vaccinatiegraad. De vaccinatiegraad onder tieners neemt nog langzaam toe.

Vanaf eind december komen ook kinderen tussen de 5 en 11 jaar met een kwetsbare gezondheid in aanmerking voor een coronavaccinatie. Van de achtduizend kwetsbare kinderen die een uitnodiging ontvingen, hebben tot nu toe 2.800 een afspraak gemaakt. Van hen hebben 1.350 kinderen inmiddels een eerste prik gehad.

Volg ons