Zeeland

Hotels

Legenda

Prijs per nacht

- onder de 50 euro

€€ - tussen de 50 en 100 euro

€€€ - tussen de 100 en 150 euro

€€€€ - meer dan 150 euro

Duinhotel Tien Torens in Zoutelande

(€€€)

Afbeelding van Duinhotel Tien Torens in Zoutelande

Architect Timko Lokerse ontwierp een zelfvoorzienend, slim gebouw vermomd als duin. Het hotel is bedekt met helmgras, dat er niet alleen bijzonder uitziet, maar ook zorgt voor isolatie. De balkonoverkappingen zijn zo gepositioneerd dat ze in de winter de zon naar binnen laten schijnen en in de zomer zorgen voor verkoelende schaduw. De zonnepanelen doen de rest. Van binnen is de inrichting eenvoudig: veel beton en een paar designstukken van het Duitse label Rolf Benz. De enorme raampartijen bieden genoeg aankleding: zicht op de duinen, het uitgestrekte Walcheren en, voor wie het geluk heeft in het penthouse te verblijven, de zee.

De architect heeft nog iets slims bedacht: de kamers zijn in clusters ingedeeld. Met de tussendeuren op slot zijn het individuele hotelkamers, met de deuren open worden de kamers plotseling ruime gezinsappartementen, waarbij er altijd één kamer is met een keuken en een woonkamer. Want hoe modern dit hotel ook is, Zoutelande blijft toch een gezinsoord.

Kamers vanaf 158 euro, duinhoteltientorens.nl

Lees meer

Strandlogde de Zeeuwse Kust

(€€)

Afbeelding van Strandlogde de Zeeuwse Kust

Strandpark de Zeeuwse Kust is een vakantiepark als zovelen, met alle faciliteiten om de concurrentie met de buren vol te houden: het strand op loopafstand, een zwembad, een restaurant en een tennisbaan. Ook de bungalows zijn dertien in een dozijn. Op een paar na. Verscholen tussen de bomen staan daar plotseling een paar hutten waar het plastic niet vanaf druipt: knusse houten strandlodges, met zand voor de deur en hangmatgevoel. Oké, we verblijven nog nét iets liever op het strand zelf, maar zie daar maar eens een betaalbaar huisje te vinden. Dan zijn deze standlodges een prima alternatief.

Meer informatie: De Zeeuwse Kust 

Hotel Loskade

(€€€)

Afbeelding van Hotel Loskade

Zon, strand, superverse vis - en de meest fantasieloze hotels van Nederland. Wat is dat toch met Zeeland? Alsof de gegarandeerde toestroom van toeristen stoffige familiehotels met keiharde broodjes en bedden rechtvaardigt. Nee, dan Loskade 45 in Middelburg. Fris, designy en óók louter familie: vader, moeder en drie zoons runnen de boel en hebben geprobeerd het hotel een huiskamergevoel te geven.

Dat is gelukt. De kamers zijn zo prettig ruim dat je er niet meteen weg wil, 's avonds eet je beneden in de brasserie Zeeuwse krukels en vissoep. En ja, dit pand is oud, het oudste van de Loskade (1879), maar zó opgeknapt dat je het ontbreken van een lift vergeet. Verder: bier van Zeeuwse brouwers en bramenjam gemaakt door een mevrouw uit de buurt en te koop voor de thuisblijvers. Maar wie denkt in dit hotel aan thuis? Hop, het gezin inladen en emigreren richting strand en vis.

Vanaf €119 voor twee personen, inclusief ontbijt. loskade45.nl

Lees meer