De Veluwe

Winkels

Het Modekwartier in Arnhem

Afbeelding van Het Modekwartier in Arnhem

Tranendal’, zo luidde de bijnaam van Klarendal. Pal naast het stadscentrum was de 19de-eeuwse buurt met bakstenen arbeidershuisjes, een luthers hofje en een kloeke korenmolen verworden tot probleemwijk vol prostitutie, daklozen en drugshandel. Dat kon zo niet langer en daarom dokterden gemeentebestuur en woningcorporatie een masterplan uit voor de transformatie tot Modekwartier – met een modehotel, restaurants, ateliers en boetieks van kleinschalige ondernemers, veelal afkomstig van kunstacademie Artez, die modemeesters afleverde als Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Jan Taminiau. Inmiddels biedt het Modekwartier meer dan mode: ook kunst, design, vintagemeubels, boeken en platen zijn te vinden in de vijftig winkels, waar je vaak shopt bij de makers zelf.

Meer informatie: Visitarnhem.com

Lees meer

Shoppen en strandtent Walhalla in Harderwijk

Afbeelding van Shoppen en strandtent Walhalla in Harderwijk

Een denimshop met ‘mannendagverblijf’ en kinderboetieks met een hoek voor spelen en koffie: veel winkels in Harderwijk proberen iets extra's te brengen. Na het shoppen loop je via de Vischmarkt, met het betere terras en fijne wijnwinkel, naar de boulevard, om neer te strijken bij strandtent Walhalla aan het Veluwerandmeer Wolderwijd. Met een koffie kijk je op de honderden zwanen die het strandje onderpoepen. Niet ideaal voor de strandganger, maar de zwanen vormen wel een fijn uitzicht.

Meer informatie over het winkelaanbod: Heerlijkharderwijk.nl

De vier straatjes van Apeldoorn

Afbeelding van De vier straatjes van Apeldoorn

Het centrum van Apeldoorn heeft twee gezichten. Laat het gedeelte van de goedkope ketens en de vergane glorie van winkelcentrum De Oranjerie links liggen en richt je op de vier straatjes – Korenstraat, Mariastraat, Van Kinsbergenstraat, Kapelstraat  –  en het Leienplein. Hier vind je kleinschalige boetiekjes of belevingswinkels, zoals woonwinkel/ kinderzaak met een speelgrot of Mansion 24; mannenkleding, een platenzaak, café en kapper in één. Koffie of een cocktail scoor je daarna bij Central Park, een vrolijk café annex winkel met een Mexicaans tintje waarbij de eigenaresse de grote sfeermaker is. Na een paar mojito’s zou hier zomaar op straat gedanst kunnen worden.

Meer informatie bij Visit Veluwe.nl