Groningen

Tips

Abrahams mosterdmakerij

Afbeelding van Abrahams mosterdmakerij

Groninger mosterd kennen we allemaal: grof, pittig, licht zuur en heel lekker bij een stuk brokkelige oude kaas. Abrahams mosterdmakerij in Eenrum is een van de weinig plekken waar deze mosterd nog op traditionele wijze wordt gemaakt. Voorheen werden de zaden uit het buitenland gehaald, maar sinds kort wordt de mosterd ook biologisch geteeld op Groningse bodem, vlak in de buurt. Helemaal Gronings dus. Neem een kijkje in de ouderwetse mosterdmakerij die nog steeds in gebruik is. Bekijk het maakproces en leer over de geschiedenis van het gewas. Strijk daarna neer op het terras van de mosterdmakerij voor een biertje en een bitterbal met de huisgemaakte mosterd.

Meer informatie: Abrahams Mosterdmakerij

Forum Groningen

Afbeelding van Forum Groningen

Een vakantie in eigen land is niet compleet zonder ten minste één druilerige, natte dag. Waar ga je dan het beste heen? Forum Groningen. In het moderne gebouw ben je met gemak een dag zoet en zowel jong als oud komt er aan zijn trekken. De vaste expositie Storyworld staat in teken van strips, animatie en games. Daarnaast is er een wisselende expositie (tot 29 augustus: The Story of Aardman, over de studio van animatiefiguur Shaun the Sheep), een bibliotheek en een bioscoop. Bekijk de agenda voor de wisselende dagelijkse activiteiten. En bezoek tussen de buien door het dak van het gebouw voor een spectaculair uitzicht over de stad.

forum.nl

Lees meer

Stadsstrand Groningen

Afbeelding van Stadsstrand Groningen

Een duik nemen aan het einde van een lange, warme dag in de stad: het kan. Sinds een paar jaar heeft Groningen een eigen stadsstrand naast bioscoop en restaurant Dot. Op warme dagen ligt het er vol met studenten. Wie dorst heeft kan terecht bij de speciale strandbar voor ijs en koude drankjes en er staat geregeld een dj achter de draaitafels. Iets te veel rosé gedronken in de zon? Eten kan bij Dot op het terras.

Wandelen in Winsum, het mooiste dorp van Nederland

Afbeelding van Wandelen in Winsum, het mooiste dorp van Nederland

Winsum werd in 2020 door de ANWB uitgeroepen tot mooiste dorp van Nederland. Is het echt het allermooiste? Op een zonnige dag is het er in ieder geval heerlijk slenteren. Start je wandeling met een kop koffie bij restaurant De jongens uit de buurt. Slinger daarna langs het water van het Winsumerdiep, door de oude winkelstraat en langs de oude huizen met schilderachtige gevels. Stop ook even bij het Kinderboekenhuis voor een stapeltje boeken. Eindig weer op het terras van De jongens uit de buurt met een koud drankje en oordeel zelf: is Winsum het mooiste dorp van Nederland?