Groningen

Hotels

Legenda

Prijs per nacht

- onder de 50 euro

€€ - tussen de 50 en 100 euro

€€€ - tussen de 100 en 150 euro

€€€€ - meer dan 150 euro

Noorder yurts

(€€€€)

Afbeelding van Noorder yurts

Kamperen is leuk, maar van lekker weer kun je in Nederland niet op aan. In een van de Noorder yurts in Sellingen hoop je bijna op een plensbui, zodat je lekker binnen kunt blijven. Deze Mongoolse tenten zijn smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien: echte bedden, een tafel, een ijskast, kookstel en zelfs een houtkacheltje om je aan te warmen én om mee te koken. De gastvrije eigenaar heeft slechts vier yurts aan het meertje op de camping staan en van andere campinggasten krijg je weinig mee. Een oase van rust dus, vlakbij de Duitse grens. Omdat de yurts direct aan het water staan, zijn ze minder geschikt voor mensen met jonge kinderen. 

Voor meer info en boekingen: Noorder yurts

Hotel Miss Blanche

(€€€)

Afbeelding van Hotel Miss Blanche

Miss Blanche is een hotel verdeeld over meerdere gerenoveerde historische panden rondom de Hoge der A-gracht. Het hotel is afgelopen jaar uitgebreid tot 46 suites en appartementen. Die hebben ieder iets eigens. Een knus nisje, een zitvensterbank, het mooiste uitzicht over gracht en stad of rustig achterin gesitueerd - voor wie geen zin heeft in nachtelijk studentengebral onder het raam. Alle kamers zijn huiselijk en stijlvol ingericht. Denk aan antieke tafeltjes en Perzische tapijten in combinatie met modern design. Eigenaar Wijnand van Smeden putte rijkelijk uit zijn eigen antiekverzameling en schakelde de hulp in van de Amsterdamse ontwerper Ronald Hooft om eenheid te creëren. Ontbijten kan in de eigen bakkerij Blanche, eten in restaurant De Pijp, drinken in café De Sigaar. De appartementen zijn voorzien van keuken, wasmachine en droger voor gasten die langer willen blijven.

Vanaf 104 euro per nacht, hotelmissblanche.nl

Lees meer

Hotel Asgard

(€€)

Afbeelding van Hotel Asgard

In hotel Asgard in Groningen lig je in bad met een schitterend uitzicht op de Der Aa-kerk en wat verder weg de Martinitoren in hartje Groningen. 

Groningers stug? Niets van gemerkt. Het personeel in het kleine hotel is uiterst vriendelijk. Het hotel lijkt op een prettige, nuchtere wijze een een lichte aanklacht tegen grootschaligheid in het hotelwezen. Eerder uit overtuiging dan uit randstedelijke hipheid. Het ontbijt bestaat uit biologische streekproducten. De architectuur en het interieur zijn geënt op de stijl van het Bauhaus. Veel licht en strakke lijnen, ook in het meubilair, dat speciaal voor dit hotel is ontworpen. Vraag om een kamer op de derde etage. Het uitzicht is er geweldig.

Prijs: 2-persoonskamer vanaf euro 79 per nacht. Asgard Hotel, Ganzevoortsingel 2-1, Groningen. asgardhotel.nl

Lees meer