Drenthe

Restaurants

Rikus

Afbeelding van Rikus

In het wijdse Drentse landschap vinden we in een prachtig verbouwde boerderij met uitzicht over de moestuinen en de weilanden restaurant Rikus. Recensent Hiske Versprille noemt Rikus 'een plattelandsidylle op de Hondsrug'.

De tafels zijn enorm zomerpicknick-achtig verspreid onder de fruitbomen, er zijn dekentjes voor als het fijne fris van een zomeravond iets te fris wordt, in de reusachtige lindeboom die net uitbundig bloeit hangt een schommel. Door het gras wandelen we naar achter, waar vóór het diepe, wijdse uitzicht de grote groententuin ligt. De kwekerij wordt gerund door een dame die Odette heet en de biodynamische landbouwopleiding deed: zware bieten en kolen, weelderige preien en venkels, keurig naar boven geleide bonen en komkommers. Het is een serieuze kwekerij van een hectare waar Rikus vrijwel al zijn groenten vandaan haalt. Chef Lars Visser: ‘Het is echt heel bijzonder koken; we passen ons menu wekelijks en soms zelfs per dag aan aan het aanbod.’ Ook het vlees en de zuivel komt van boeren uit de buurt.

Een verrassingsmenu van drie (€ 43,50) tot zes gangen (€ 66) gemaakt met de oogst van de dag. Er is ook een lunchkaart.

Lees meer

De Maartjestuin

Afbeelding van De Maartjestuin

Eigenaresse Marjon van Berkel is al vele jaren bezig in deze prachtige tuin. De Maartjestuin bestaat uit verschillende tuinkamers. Maar belangrijker als je aan het fietsen of wandelen bent hier: ze serveert een heerlijke cappuccino en wij kregen bij ons bezoek een cranberrytaart die ze net de Big Green Egg had gebakken. Prima pitstop dit.

Meer informatie: demaartjestuin.nl